Kinderen SP-raadslid Hagen jongste gasten van de raad

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De gemeenteraad verwelkomt geregeld inwoners als gast, mensen die eens een keertje willen hoe het er tijdens een raadsvergadering aan toegaan. Stanley en Mandy waren vorige week met afstand de jongsten. Ze werden welkom geheten door onder andere burgemeester Weterings. Daarna samen met de burgemeester op de foto. Dat gebeurt je als basisscholier ook niet dagelijks. Stanley en Mandy mochten tijdens de avondmaaltijd aanschuiven bij de tafel van burgemeester Weterings en PvdA-raadslid Bert den Elzen. Gezellig babbelen over van alles en nog wat en smullen van een heerlijk indisch buffet met balletjes. Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen na afloop zelfs een kijkje nemen in de kamer van de burgemeester. “Hij had wel een beetje oude stoelen staan”, vond Mandy.

Zoon Stanley: “Ik later raadslid? Dan krijg je veel te veel papier!” HOOFDDORP - Zelfverzekerd stapten ze vorige week donderdagmiddag het raadhuis binnen, de kinderen van SP-raadslid Peter Hagen. In hun felrode T-shirts van de jongerenafdeling van de SP waren Stanley (12) en Mandy (8) een keertje te gast bij de gemeenteraad. “Leuk vind ik het wel, maar spannend, nou nee,” laat Stanley aan het begin stoer weten. “Ik later raadslid? dan krijg je veel te veel papier!”

De jonge Hagentjes zaten tijdens de vergadering op de tribune direct naast de journalisten, vlak achter hun vader Peter. Ze giechelden toen hun pappie voor de eerste keer aan het woord kwam. Hilariteit ontstond er toen Stanley en Mandy in de gaten kregen dat hun vader ook op grote schermen in de raadzaal te zien was als hij sprak. Zijzelf waren ook in beeld en maakten daarom rare bewegingen om het thuis nog eens terug te kunnen zien via internet.

Griffiemedewerker Willem Huis-man voorzag Stanley en Mandy van een bloknootje en een gemeentepen. Daarmee schreven ze de namen van raadsleden op, maar ook geheime boodschappen, net zoals in de klas. Stanley maakte daarnaast een portret van zijn meester. Om de verveling te bestrijden, hadden ze de Donald Duck en een stripboek van huis meegenomen.

Stanley is al net zo’n fanatieke socialist als zijn vader, vertelde hij. “Dat doe ik voor het milieu en de opwarming van de aarde. Daar moet je toch iets tegen doen?” Mandy heeft niet zo veel met politiek. “Wat is horeca eigenlijk?” wilde ze weten toen de gemeenteraad -inclusief haar vader- over dat onderwerp discussieerde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie