Eerste veiligheidspakket uitgereikt aan winkelier Huub Kaldenbach

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De actie is een initiatief van de Kamer van Koophandel (KvK) in samenwerking met de gemeente, politie en de ondernemersvereniging. Juni is bij de KvK de maand van veilig ondernemen. De KvK wil laten zien dat ze zich wil inzetten voor meer veiligheid, vertelde Hans Hanselman, lid van het algemeen bestuur van de Kamer van Koophandel Amsterdam. “De toename van criminaliteit, het gevoel van onveiligheid en verloedering zijn zaken waar ook wij ons verantwoordelijk voelen. Samen met politie en gemeenten. Immers, in 2007 waren er liefst 2,7 miljoen geregistreerde gebeurtenissen en werd er voor zeshonderd miljoen gestolen”, liet de bestuurder weten. Vervolgens overhandigde hij het eerste pakket aan wethouder Van Dijk met het verzoek het te willen doorgeven aan ondernemer Huub Kaldenbach. Onder instemmend geknik van zijn toehoorders en met het pakket in zijn hand meende Van Dijk dat de gezamenlijke actie eigenlijk overbodig zou moeten zijn.

‘We moeten ons blijven verzetten tegen overvallen’ ZWANENBURG - Wethouder Arthur van Dijk heeft maandagmiddag het eerste veiligheidspakket overhandigd aan winkelier Huub Kaldenbach aan de Dennenlaan. Daarna ontvingen ook andere Zwanenburgse ondernemers uit handen van medewerkers van de Kamer van Koophandel Amsterdam een dergelijk pakket.

In Zwanenburg is al een goede samenwerking op het gebied van veilig ondernemen. Vandaar dat juist in dit dorp de start voor de actie in heel Haarlemmermeer plaatsvond. “We hopen op een domino-effect”, aldus Van Dijk voor wie de actie een mooie gelegenheid het Keurmerk Veilig Ondernemen nog eens in de etalage te zetten. “Het keurmerk moet winkeliers en publiek een veiliger gevoel geven, de straat moet schoon en heel en de verlichting moet het doen. Kortom alles wat een bijdrage kan leveren aan veilig ondernemen. Samen moeten we het veilig zien te krijgen.” Joop Verburg van de Albert Heijn-supermarkt waar eerder ook een overval plaatsvond meende: “We moeten gewapend blijven in onze houding en ons blijven verzetten tegen overvallen.”

Huub Kaldenbach werd op 7 januari het slachtoffer van een gewapende overval. Net als het keurmerk noemde hij ook deze actie erg zinvol. “Na een tijdje verslappen je maatregelen. Belangrijk is dat je er steeds aan herinnerd wordt zodat je ze kunt vasthouden.”

Het veiligheidspakket bevat een checklist en stickers met tips en een calamiteitenkalender hoe te handelen bij een overval, brand en diefstal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie