Verbod voor vrachtwagens op Nieuwemeerdijk uitgesteld

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De raadsleden Julius Lindenbergh (De Betrouwbare Partij) en Ron Heimerikx (HAP) hebben het college schriftelijke vragen gesteld.

NIEUWE MEER - Het voorgenomen verbod voor vrachtwagens op de Nieuwemeerdijk is opnieuw uitgesteld. Wethouder Herman Tuning van Verkeer en Vervoer heeft laten weten dat de nieuwe vertraging het gevolg is van het feit dat er aan de dijk een overslagpunt ligt voor het laden en lossen van zand en dat landbouwvoertuigen geen gebruik mogen maken van de Schipholweg.

Het vrachtwagenverbod voor de Nieuwemeerdijk heeft een lange geschiedenis. Al eind 2005 zegde toenmalig verkeerswethouder Mieke Blankers toe dat er een oplossing zou komen om inwoners van Nieuwe Meer te verlossen van het voorbij denderende vrachtverkeer. Het vrachtwagenverbod is echter nog altijd niet van kracht. Julius Lindenbergh heeft er sinds november 2006 geregeld aandacht voor gevraagd in de gemeenteraad.

Eerder dit jaar heeft de gemeente op de Nieuwemeerdijk verbodsborden geplaatst en een flitspaal die moet controleren of vrachtwagenchauffeurs zich aan het verbod houden. De borden en flitspaal zijn voorlopig afgedekt, zo schrijft wethouder Tuning in een e-mail aan raadslid Lindenbergh, omdat er in Nieuwe Meer toch weer bezwaren zijn gerezen tegen de verkeersmaatregel. Volgens Tuning waren de reacties zo heftig dat de gebiedsmanager heeft gemeend in te moeten grijpen.

De wethouder heeft het verbod daarom opgeschort totdat duidelijk is wie er gebruik maken van de zandoverslag en hoe de bedrijven langs de Nieuwemeerdijk kunnen worden bevoorraad. Hij verwacht voor 1 juli meer helderheid te hebben.

DBP en HAP willen weten waarom het college zo lang wacht met de uitvoering van een verkeersbesluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie