Graan voor Visch worden aangepakt

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De parkeerproblemen doen zich voor op een groot deel van het bedrijventerrein, maar concentreren zich op en rond de Smaragdlaan. Daar wordt massaal op de weg geparkeerd terwijl de breedte van de weg dit nauwelijks toelaat. Maar ook de bochtstralen zijn te krap voor het laden en lossen, waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Gevolg is onder andere dat groenstroken gebruikt worden voor parkeren en trottoirbanden stuk gereden worden.

Ondernemers tevreden met toezeggingen gemeente HOOFDDORP - De gemeente start binnenkort met de aanpak van de parkeerproblemen op het bedrijventerrein Graan voor Visch. Die toezegging heeft de OVH klankbordgroep Graan voor Visch gekregen tijdens en na een schouw van het bedrijventerrein waaraan meerdere ondernemers deelnamen, wethouder Jeroen Nobel en medewerkers van de gemeente.

Volgens de ondernemers zijn er echter nog twee redenen waardoor er parkeerproblemen ontstaan: de parkeernorm en het type bedrijf (zoals een autoverhuurbedrijf) dat zich vestigt of gevestigd heeft op het bedrijventerrein. Of zoals een van de leden het omschreef: “de gemeente geeft een vergunning af voor een kantoor maatje telefooncel, maar de omgeving wordt vervolgens opgescheept met honderd auto’s”.

De vertegenwoordigers van de gemeente lieten daarop weten op de hoogte te zijn van de parkeerproblematiek. Als mogelijke oplossing noemden zij het met betonklinkers bestraten van groenstroken voor tijdelijk parkeren, of een groenstrook in zijn geheel inrichten als parkeerstrook. Wethouder Jeroen Nobel stelde direct na de schouw (op de fiets) voor om gezamenlijk met de bedrijven aan de Smaragdlaan om de tafel te gaan zitten om een herinrichting te bespreken. Uitgangspunt daarbij is wel: eigen voorraad en parkeren medewerkers dient op eigen terrein te geschieden.

Een andere optie die de revue passeerde was het verwijderen van de opstelvakken voor vrachtwagens en deze te verplaatsen naar het huidige groen. Uiteindelijk doel: het creëren van een betere doorstroming en verhogen van de verkeersveiligheid. Een laatste voorstel betrof het aanpassen van de voorrangssituatie met behulp van haaientanden en/of bebording.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie