Oranjecomité Zwanenburg gooit bijltje er bij neer

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - De kas is leeg en de motivatie van de vrijwilligers tot nul gedaald. Dat betekent dat het Oranjecomité na 27 jaar geen activiteiten met Koninginnedag in Zwanenburg en Halfweg meer organiseert.

Heel erg moe is het Oranjecomité geworden van de gemeente Haarlemmermeer. Dat laat voorzitter Nel Hakkenbrak in een brief aan het college en de raadsleden weten. Op het verzoek voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van Koninginnedag in het duodorp werd negatief gereageerd. En zonder subsidie kan het comité niet verder. “Natuurlijk, er is een subsidieverordening, maar willen we op grond daarvan geld krijgen moeten we aan dusdanig veel eisen voldoen dat de kosten daarvan vele malen hoger zijn dan het toe te kennen bedrag”, aldus Hakkenbrak die het een slechte zaak noemt dat er geen andere manier dan de subsidieverordening is om geld te krijgen. “Dat betreuren wij. Evenals dat er nu een einde is gekomen aan een lange traditie.”

Jarenlang ontvingen de organisatoren een bedrag van 470 euro als bijdrage in de kosten. De gemeente stuurde een rekening van 240 euro voor de vergunning en precariorechten. “We moesten het dus met een zeer bescheiden bedrag doen. Dankzij sponsoring van Partycentrum Silverstone hadden we een klein overschot, maar dat is op. Met ingang van 2009 mag de gemeente het zelf doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie