Omwonenden hebben kritiek op ‘unieke wijk’ bij de molen

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Maar dit betekent nog niet dat zij hun kritiek op het plan Jansoniusterrein zomaar laten varen. Daarvoor ontbreken vooralsnog de juiste argumenten, aldus twee bewoners van de C.J. Kievithof, Peter Sijn en Erik Hendriks. Mede op hun initiatief vond dinsdagavond de informele bijeenkomst plaats. “Vooral omdat er nog heel wat onduidelijkheid heerst rondom de bouwplannen en de raad er deze maand uitgebreid over vergadert. En juist met die politieke voortvarendheid hebben we behoorlijk moeite”, aldus Peter Sijn.

Nog tal van halen en ogen aan plan Jansoniusterrein HOOFDDORP - Bewoners van de Hoofdweg, Ter Veenlaan en C.J. Kievithof kijken tevreden terug op de informatieve bijeenkomst bij het kantoor van woningbouwbedrijf Ymere aan de Burgemeester Pabstlaan.

Bij het plan Jansoniusterrein gaat het om de bouw van 122 woningen en de bouw van een nieuw onderkomen voor Hospice Bardo. Het terrein ligt ingesloten tussen de Hoofdweg, Ter Veenlaan en Geniedijk. Op het nu lege terrein stond een school voor voortgezet onderwijs. Het project is ontworpen door architectenbureau Mulleners + Mulleners en wordt verder ontwikkeld door woningcorporatie Ymere. De verkoop van de koopwoningen staat gepland voor eind dit jaar. In het gebied zijn 220 parkeerplaatsen gepland, waarvan 175 op eigen terrein.

“Dat klinkt allemaal erg goed”, moet ook Peter Sijn toegeven. “Maar volgens ons moeten er nog wel wat puntjes op de i gezet worden. Dan gaat het met name om het half ondergronds parkeren. Volgens ons is bij dit onderdeel te weinig rekening gehouden met de milieuaspecten.”

Tijdens de informele bijeenkomst werd uitgebreid aandacht aan dit punt besteed. Peter Sijn: “Wij hebben de indruk dat de projectleider van de gemeente nog wel het een en ander te bespreken heeft met zijn achterban. Daarmee raak je meteen ons andere kritiekpunt: de schijnbare haast die gemaakt wordt met dit plan. Vorig jaar is er namelijk een uitgebreide informatiestroom geweest vanuit de gemeente. Waarvoor onze complimenten. Maar daarna bleef het lang stil. Vorige week kregen we pas nadere informatie over het plan. Vanavond praat de politiek er al over. Het gaat dus wel heel erg snel.”

De toelichting die dinsdagavond werd gegeven aan de hand van tekeningen en een maquette werd dan ook gewaardeerd. “Bijzonder informatief, maar niet op alle punten bevredigend. Vandaar dat we ook op andere manieren de politiek duidelijk maken wat onze kritiekpunten zijn. Inspreken is er daar één van.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie