Inwoners nieuwbouwwijken verwelkomen raad op de fiets

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

In de aula van gebouw ‘In de Breedte’ vond eerst een levendig debat plaats tussen de raad en zo’n vijftig inwoners van Floriande over het wonen in de nieuwe wijk. De Florianders wonen met er met plezier, maar er is ook nog veel te verbeteren. Aan het verkeer bijvoorbeeld. Niet alleen de beruchte bussluis, ook de hobbelige fietspaden, gevaarlijke oversteekpunten en het op sommige plaatsen rommelige onderhoud van de openbare buitenruimte zijn de wijkbewoners een doorn in het oog. De inwoners vroegen de gemeenteraad alles in het werk te stellen om van de N205 weer een weg te maken waar maximaal 80 kilometer mag worden gereden in plaats van 100. “Dat is aan de provincie”, zei een raadslid, “maar we kunnen in de raad wel eens kijken wat we daaraan kunnen doen.”

Politiek café gemeenteraad voert politici naar Floriande en Toolenburg HOOFDDORP - De jaarlijkse fietstocht van de gemeenteraad in het kader van het politiek café voerde vorige week zaterdag door Floriande en Toolenburg. De belangstelling van raadsleden viel een beetje tegen. De fracties van CDA en GroenLinks - toch een fietspartij bij uitstek- ontbraken volledig.

Floriande mist een goede jongerenvoorziening. Op enkele plaatsen in de wijk zijn klachten over jongeren, maar er is ook begrip voor hen. “Er is helemaal niets te doen voor de jongeren; waarom hebben we hier nog steeds niet het beloofde jongerencentrum?”

De raad staat daar ook van te kijken. “We hebben al lang een motie aangenomen, dat hier een goede jongerenvoorziening moet komen.” Volgens de bewoners vindt de stichting Meerwaarde de ruimte van de Brede School in Floriande geen geschikte ruimte voor jongerenactiviteiten, maar die stelling van de welzijnsinstelling valt bij de raadsleden niet in goede aarde. “Daarvoor zijn de brede scholen juist bedoeld.”

Vijf jonge Florianders kwamen naar het politiek café en om de raad om een ‘pittige speelplek’ voor de oudere jeugd te vragen, liefst met trampoline. Een trampoline mag waarschijnlijk niet, wegens Europese veiligheidsnormen, maar gebiedsmanager Henny Boschman maakte meteen afspraken met de jongeren om te gaan werken aan een leuk alternatief.

In de middag bezocht de raad Toolenburg. Op het programma stonden onder meer de ontwikkeling van het recreatiegebied rond de Toolenburgerplas en de Zuidtak van de Zuidtangent busbaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie