Plan voor Jansoniusterrein ongewijzigd door de raad

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad heeft vorige week het bouwplan voor het Jansoniusterrein in het centrum van Hoofddorp zonder wijzigingen aangenomen. Een meerderheid heeft er alle vertrouwen in dat wethouder Herman Tuning van Volkshuisvesting in overleg gaat met omwonenden over de verdere uitwerking van het plan. Daarom kregen meerdere moties van D66 en HAP om de plannen op onderdelen aan te passen onvoldoende steun.

Bij het plan Jansoniusterrein gaat het om de bouw van 122 woningen en een nieuw onderkomen voor Hospice Bardo. Het terrein ligt ingesloten tussen de Hoofdweg, Ter Veenlaan en de Geniedijk. Omwonenden van het terrein hebben nogal wat kritiek geuit op vooral het half ondergronds parkeren en de voorgenomen bouwhoogte. Daarom diende D66 met steun van de HAP vier verschillende moties in om de omwonenden tegemoet te komen.

Eén van die moties ging over een andere plek voor de ingang van de parkeergarage. Een andere motie betrof een voorstel om de bouwhoogten op sommige onderdelen aan te passen. D66 en HAP dienden ook een motie in over de gevolgen voor de verkeerssituatie.

De moties kregen slechts steun van de oppositie zonder het CDA. De grote fracties zagen meer in overleg. D66-fractieleidster Denise Abbas hekelde na afloop vooral het feit, dat de grotere partijen niets hebben laten horen aan omwonenden die graag overleg wilden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie