Studenten onderzoeken bekendheid BGH

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - In opdracht van het bestuur van de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) hebben vier studenten van de Hogeschool Utrecht (Faculteit Communicatie en Journalistiek) onderzoek gedaan naar hoe de BGH meer bekendheid kan krijgen in Haarlemmermeer. De BGH vertegenwoordigt mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte in verschillende participatiegroepen bij de gemeente. Daarom wil ze graag weten wat zij belangrijk vinden en wat zij missen in Haarlemmermeer. Op dit moment heeft de BGH een lage naamsbekendheid onder de doelgroepen (onder andere mensen met een functiebeperking, gemeenteambtenaren, politiek, projectontwikkelaars, dorps- en wijkraden en de eerstelijns gezondheidszorg). Verder is niet duidelijk hoe de BGH haar doelgroepen het meest effectief kan benaderen.

De studenten hebben daarom specifiek gekeken naar welke communicatiestrategie en welke communicatiemiddelen de BGH kan inzetten om de bekendheid te vergroten en de relatie met de doelgroepen te verbeteren. Eén van de adviezen is om gebruik te maken van tussenpersonen (intermediairs) die ingezet kunnen worden als schakel tussen de BGH en mensen met een functiebeperking. Deze tussenpersonen en organisaties hebben ook meer middelen om deze groep te bereiken, zoals folderverspreiding, naamsvermelding op website en artikelen in de media. De BGH zelf denkt onder andere over het uitgeven van een nieuwsbrief, beter en breder verspreiden van de eigen folder, toegankelijker maken van de website en verbeteren van de interne communicatie.

Voor al deze activiteiten zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Ook dat is één van de adviezen: het werven van nieuwe vrijwilligers.

Meer informatie via www.gehandicaptenhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie