Veel projecten Hoofddorp-centrum starten later

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Deze boodschap nam Jelle Deurman, projectleider Hoofddorp-centrum, maandag 7 juli mee naar de bijeenkomst in het raadhuis. Daar informeerde hij winkeliers en andere belanghebbenden over de status van de bouwplannen. Een informele update, die al snel het karakter kreeg van een onderonsje-met- koffie: er waren slechts drie belanghebbenden. “Vakantietijd, tja, zo’n bijeenkomst is dan een gok”, zei Deurman, met zijn teamleden ruim in de meerderheid. “Maar anders hoort u weken niets. Dat schiet ook niet op.”

HOOFDDORP - “De gemeente is klaar. Wat ons betreft kan er zo snel mogelijk worden begonnen. Diverse startmomenten zullen echter opschuiven. Aan ons ligt dat niet.”

Een rondje langs de diverse projecten liet zien, dat er veel moet worden doorgeschoven. “Voor het cultuurgebouw zijn alle voorbereidende werkzaamheden afgerond. We verwachten de bouwstart na de zomervakantie. De parkeerplekken achter De Meerse worden opvangen met een tijdelijke garage. Die is er op zijn vroegst medio november. Anders januari.”

De invoering van het Verkeerscirculatieplan begint definitief half september. Op 11 november zijn alle bordjes ‘omgedraaid’. Bezoekers van het centrum krijgen dan te maken met (totaal) andere routes. Autoverkeer op de Hoofdweg Oostzijde, komende vanuit Nieuw-Vennep moet dan rechtsaf het Burgemeester van Stamplein op. “We voeren uit wat in 2007 bestuurlijk is afgesproken. Bij problemen zal er zeker worden ingegrepen.” Verder is er sprake van aanpassingen en verfraaiingen en een ontwikkeling van Rodamco met betrekking tot De Deining. Voor delen van de Concourslaan en Tuinweg is veel nog niet duidelijk en de ontwikkeling van het Van der Zee terrein - nu tijdelijk parkeren - speelt een rol bij het Cultuurplein. Daarnaast wil Kroonenberg de luifels van de Marktlaanwinkeliers verwijderen en de gevel aanpassen aan de nieuwbouw. Ook uit praktisch oogpunt: de brandweer kan op de hoek bij Be One de bocht niet maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie