Anthony Fokker kantorenpark wordt bedrijventerrein

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - AFBP en de gemeente Haarlemmermeer hebben een nieuwe exploitatieovereenkomst gesloten over de ontwikkeling op het voormalige Fokker fabriekscomplex op Schiphol Oost. Het terrein wordt binnen nu en drie jaar getransformeerd naar een modern park voor grootschalige logistiek met daarnaast de mogelijkheid voor een aantal specifieke kantoorontwikkelingen. De totale ontwikkeling bedraagt 251.500 m2, waarvan 233.000 m2 logistieke en bedrijfsruimten en 18.500 m2 kantoor. Het project moet eind 2010 gereed zijn.

Aanvankelijk zou de locatie herontwikkeld worden naar een multifunctioneel en eigentijds businesspark, het Anthony Fokker Park, deels kantorenlocatie en deels logistiek. Uiteindelijk is de wens aangegeven om in afwijking van het originele Masterplan het kantorendeel om te zetten naar logistiek en bedrijfsruimten. Dit betekent een vermindering aan kantoorruimte in Haarlemmermeer met ongeveer 100.000 m2.

Op 16 februari 2007 heeft de Noordvleugel (nu Metropoolregio Amsterdam) afgesproken om in totaal voor 3,5 miljoen m2 kantoorruimte te schrappen. Dit is nodig omdat er in de regio op dit moment teveel kantoren gepland staan. Haarlemmermeer moet volgens deze afspraak 1 miljoen m2 schrappen. De rest wordt gevonden op andere plekken in de Metropoolregio.

“De nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat er snel kon worden omgeschakeld van kantoorruimte naar bedrijventerrein. Haarlemmermeer heeft hiermee weer 10 procent van de doelstelling gerealiseerd. ”, aldus Arthur van Dijk, wethouder Economische Zaken en voorzitter van het Platform Kantoren en Bedrijven van de Metropoolregio.

De locatie is gesitueerd op minder dan vijf minuten van het Amsterdam Connecting Trade (ACT) gebied; de vrachtterminals van Schiphol-Zuidoost. Het is daarmee zeer geschikt voor logistiek bedrijventerrein. De gebouwen aan de Fokkerweg bevinden zich in de directe nabijheid van de hoofdterminal en het nieuwste vrachtafhandelingsgebied. De locatie biedt ook uitstekend toegang tot het centrum van Amsterdam en de uitvalswegen A4 en A9 richting onder andere Amsterdam en Brussel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie