Voorbereidingen voor gratis MeerLive 2008 in volle gang

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Achter de schermen van het gratis toegankelijke meerdaagse muziekspektakel MeerLive (14 t/m 17 augustus) wordt hard gewerkt. Festivaldirecteur Richard Vogt is vrijwel continue onderweg om afspraken te bevestigen, nieuwe sponsors te interesseren en zaken te regelen. Ook dit jaar zal het terrein aan het Burgemeester van der Willigenplein in Hoofddorp het middelpunt worden van grote artiesten uit binnen- en buitenland. Mede door het toenemend aantal bedrijven dat zich verbindt aan het festival is het ook dit keer mogelijk om vier dagen lang een topprogrammering samen te stellen.

Meer

Voorheen lag de organisatie in handen van een drietal ondernemers en vrijwilligers. Haarlemmermeerse ondernemers die graag eens iets anders wilden organiseren voor de bevolking van deze dynamische gemeente. Heel voorzichtig kwam een eerste muziekfeestje op gang, om zich gedurende de navolgende acht jaar te ontwikkelen tot een toonaangevend muziekfeest met zo’n 60.000 bezoekers.

Festivaldirecteur

Door de jaren heen kostte het steeds meer tijd om het festival te organiseren. Dat bracht het bestuur van de organiserende Stichting er toe om Richard Vogt aan te stellen tot Festivaldirecteur.

“Dat is een fulltime job. De meeste tijd zit in alles dat achter de schermen moet gebeuren. Dat begint met overleg met de gemeente, de politie en ga zo maar door. Je hebt vergunningen nodig en je moet natuurlijk de verschillende artiesten reserveren en regelen. Verder ben je druk met de indeling van het terrein. Daarbij heb ik uiteraard de steun van het bestuur, maar het is de bedoeling dat ik de uitvoering van al die zaken doe. Ik moet het totaalbeeld overzien en daar op sturen.”

Gratis

Uitgangspunt is dat Meerlive een gratis toegankelijk evenement moet zijn.

“Wij streven er naar om het een echt Haarlemmermeers evenement te laten zijn. Gelukkig bestaat de sponsorkring nog steeds voor zo’n negentig procent uit bedrijven die in of rond de Haarlemmermeer zitten. Daarnaast hebben we enkele landelijk opererende bedrijven, maar die heb je ook nodig om de programmering rond te kunnen krijgen. Daar naar kijkend denk ik dat wij ook dit jaar een topbezetting op Meerlive hebben staan. Met artiesten van naam die voor het nodige muzikale geweld zullen zorgen. Verder is er ook dit jaar sprake van een brede mix aan muziekstijlen, want ook dat is nodig om een groot publiek te vermaken.”

Artiesten

Inmiddels zijn de nodige artiestennamen in de media verschenen en de organisatie is nog steeds bezig om daar namen aan toe te voegen. Traditiegetrouw is er sprake van Nederlandse artiesten met een goed hitrepertoire. Binnen dat kader passen Alain Clark, Jeroen van der Boom, maar zeker ook de Idols finalisten Nicky, Charlene en Nathalie. En voor de ouderen onder ons zijn er ‘The Original Trammps’, de soulopa’s van weleer die nog steeds een heel swingend stukje muziek op de bühne brengen.

De zaterdag krijgt een heel bijzondere invulling.

Vogt: “In tegenstelling tot andere jaren beginnen we op die dag al om een uur of één ’s middags. De avond wordt heel bijzonder met vier bands die de nummers van vier bekende groepen vertolken. Zo zal een van de bands de nummers van U2 ten gehore brengen, een andere vertolkt nummers van The Rolling Stones. We hebben een band die zich heeft gespecialiseerd in Abba en ook de vertolkers van de beste nummers van The Police komen naar Hoofddorp. De bands spelen de nummers live.”

Amsterdams

Maar ook op zondag start Meerlive eerder met een optreden van een heel beroemde gospelgroep. De middag sluit met een Amsterdamse middag. Nederlandse muziek vertolkt door Meerlive-veteraan Dennis Franke, Kevin, Wolter Kroes, Johnny Romein en onze eigen Haarlemmermeerse Tessa van Tol. De ‘stiltes’ tussen de optredens worden gevuld door dj’s.

Sponsors

Meerlive bestaat bij de steun van de bedrijven. Afgelopen jaar kwam die steun van zo’n 145 ondernemers en dit jaar zijn dat er al meer dan 180.

“Daarmee kun je het hoge niveau dat wij als Festvial hebben ook behouden en kun je ook steeds weer nieuwe artiesten naar Hoofddorp halen. In dat kader is er dit jaar ook sprake van een nieuwe sponsor Sinus Pro uit Hoofddorp. Die zal dit jaar het geluid op MeerLive verzorgen. Nieuwe partijen die ons willen ondersteunen of de bedrijfsnaam aan Meerlive willen koppelen, kunnen via de website contact met mij zoeken.”

Eigen kantoor

Met de komst van Richard Vogt heeft MeerLive ook een eigen kantoortje in gebruik genomen. Dat is gevestigd in het gebouw van Makelaarshuijs Eikelenboom aan de Kruisweg 1023 in Hoofddorp. Gemeenschappelijke deler in dit verhaal is de coverband HIGH5 waar Richard Vogt de zang en entertainment voor zijn rekening neemt. Terwijl (makelaar) Michel Eikelenboom altijd achter de drums te vinden is. Uit die gemeenschappelijke bezigheid kwam het idee om een deel van het kantoor te bestemmen voor MeerLive.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie