Nieuwe seizoen voor vorig jaar opgerichte jeugdnatuurclub

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De vorig jaar opgerichte Haarlemmermeerse Jeugdnatuurclub voor kinderen van 7 tot en met 16 jaar krijgt een vervolg. Dat is één van de conclusies die getrokken kan worden uit de evaluatiebijeenkomst eind vorige maand en het vervolggesprek afgelopen maandag. Tijdens beide bijeenkomsten is afgesproken dat de frequentie van het aantal natuuractiviteiten blijft zoals tijdens het eerste seizoen, namelijk één keer per maand.

Frequentie blijft één activiteit per maand

De jeugdnatuurclub werd feitelijk donderdag 11 oktober 2007 in de Kijkdoos, het verenigingsgebouw van De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan in Hoofddorp opgericht. Tijdens die eerste informatieavond waren zo’n twintig ouders en jongeren aanwezig. Hun interesse voor een eigen natuurclub was gewekt na een, in een themapagina verwerkte oproep van Ingrid Sjerps, Franke van der Laan en Nol van Burik. De bijeenkomst eindigde met een ‘we gaan van start’.

In de maanden die volgden trokken de jongeren er op uit, gingen aan het werk op het terrein van De Heimanshof, bouwden insectenhotels en mochten aan het werk op een eigen ‘schooltuintje’. De diverse activiteiten konden steeds rekenen op positieve reacties. Reden voor de initiatiefnemers zichzelf de vraag te stellen: ‘gaan we zo door of moet er iets veranderd worden?’ Het eerste deel van die vraag werd tijdens de evaluatiebijeenkomst bevestigend beantwoord. Het tweede gesprek ging vooral over het hoe en dan met name de rol die de ouders hierbij (kunnen) spelen.

Die laatste groep zou meer inbreng kunnen (en volgens de initiatiefnemers ook moeten) hebben, vooral als het gaat om het voorbereiden van een activiteit, het verzorgen van het drinken en het regelen van vervoer. De komende weken wordt hier nader invulling aan gegeven.

Daarop vooruitlopend wordt al nagedacht over de invulling van het tweede seizoen voor de jeugdnatuurclub. Zo kunnen de jeugdige leden zaterdag 2 en zondag 3 augustus deelnemen aan het open weekend van De Heimanshof. Deze duurt op beide dagen van 14 tot 17 uur. Op beide dagen staan meerdere (kinder)activiteiten op het programma zoals kijken naar kleine beestjes, buttons maken en geschminkt worden.

Voor de daarop volgende maanden staan al meerdere activiteiten gepland, zoals een bezoek aan een boerderij, een natuurwerkdag en/of pompoenen uithollen voor Sint Maarten. Voor meer informatie en/of aanmelden, zie www.deheimanshof.nl, doorklikken naar Jeugdclub. Het lidmaatschap bedraagt 2,27 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie