Rondvlucht in DC-3 Dakota tijdens Dakota Sunday

24 juli 2008 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL-OOST - DDA Classic Airlines verzorgt op zondag 3 augustus, van 13 tot 17 uur, hun maandelijkse Dakota Sunday. Dit maal komen onder meer de Ford Capri Club, de brandweer van Schiphol, de Vogelwacht Schiphol, en het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum op bezoek.Bovendien worden er drie rondvluchten gemaakt, met één van de legendarische DC-3 Dakota’s. Ook stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) is aanwezig. De prijswinnaar van een KiKa-puzzel krijgt die dag namelijk een rondvlucht aangeboden.

In de eerste plaats gaan de Dakota Sundays om de DC-3 vliegtuigen. Bezoekers krijgen uitleg over de techniek van de vliegtuigen. Eén van de toestellen wordt ingezet voor rondvluchten, terwijl het andere tijdens een rondleiding bezichtigd kan worden in de hangar. Bezoekers kunnen mee op drie verschillende rondvluchten: een rondje west (onder meer over Scheveningen en Leiden), een rondje waterland/IJsselmeer , en een rondje Vecht en Loosdrechtse Plassen. Alle rondvluchten duren zo’n 45 minuten.

Deelname aan een vlucht kost 140 euro en er kunnen 25 passagiers mee. Reserveren via www.dutchdakota.nl of (020) 604 18 45.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie