Softbal: Softbalsters Hoofddorp Pioniers winnen eerste dubbel van Challengers/Bilthoven in de promotiepoule

10 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Softbalsters Hoofddorp Pioniers begonnen zondag 10 augustus aan het tweede deel van de competitie met een thuisdubbel tegen Challengers uit Bilthoven op sportpark Toolenburg in Hoofddorp. Met een simpele winst in de eerste wedstrijd (7-2), werd in de tweede wedstrijd opnieuw winst geboekt, op een schitterende honkslag van Lisanne Roukens in de zevende en laatste inning (7-6).

Coach Berend Mannessen: "De rust is voorbij en nu komt de belangrijkste fase van de competitie: het spelen om het kampioenschap in de promotiepoule. Door het behalen van de tweede plaats in de voorronde hebben wij in ieder geval vier thuisdubbels gekregen en spelen drie dubbels uit. Onze tegenstanders zijn UVV (Utrecht), Challengers (Bilthoven), HCAW (Bussum), Zuidvogels (Huizen NH), Neptunus (Rotterdam), Storks (Den Haag) en Sparks Haarlem 2 (Haarlem). Van de eerste vier ploegen is bekend dat zij veel buitenlandse inbreng hebben, zo kan Challengers gebruikmaken van de buitenlanders van hoofdklasser Centrals. De competitie in de hoofdklasse ligt in verband met de Olympische Spelen stil. Zuidvogels laat nu nog twee Amerikanen (Division 1) invliegen, dus wij kunnen op stevige tegenstand rekenen.”

Hoofddorp Pioniers – Challengers/Bilthoven

Na afloop van deze dubbel was Berend Mannessen zeer te spreken over de prestaties van zijn ploeg. Berend: “We hebben beide wedstrijden gewonnen en met name in het eerste duel ging het vrij gemakkelijk. Door vier punten in de 4e inning en twee punten in de 6e inning, konden we deze wedstrijd afsluiten met een 7-2 winst.

In het tweede duel kwamen wij met 4-1 voor in de 2e inning, maar werd het in de 3e inning toch weer gelijk (4-4). Vervolgens kwamen we in de 7e inning met 5-6 achter, maar wist Lisanne Roukens in de laatste en gelijkmakende 7e inning, met drie honken bezet en nul uit, twee punten binnen te slaan. Dat was voldoende om opnieuw de winst te pakken met 7-6. Kortom een goede start van mijn ploeg in de promotiepoule.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie