Bouw van nieuw hotel in Business Garden ligt stil

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Op 30 oktober vorig jaar sloeg wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken samen met zijn voorganger George Görtemöller nog de eerste paal voor het hotel. Het luxe viersterrenhotel met 320 kamers en tal van congresfaciliteiten zou medio volgend jaar al klaar moeten zijn. Maar die planning wordt in elk geval niet gehaald. Er wordt al maanden niet gewerkt op de bouwplaats. Hier en daar groeit er zelfs al gras tussen de bouwmaterialen.

Projectontwikkelaar Hillgate Properties op zoek naar nieuwe partner HOOFDDORP - De bouw van het prestigieuze Renaissance Airport Hotel Schiphol op de hoek van de Kruisweg en de Rijnlanderweg ligt al enige tijd stil. Dat komt niet alleen door de bouwvakantie, maar ook doordat het project met flinke tegenslag te kampen heeft. Projectontwikkelaar Hillgate Properties heeft er alle vertrouwen in dat de bouw snel kan worden hervat.

Volgens Michiel Kal van projectontwikkelaar Hillgate Properties ligt de bouw stil, omdat haar partner in het project, Kantorenhuis, plotseling is afgehaakt. “Die partner kwam opeens in financieel zwaar weer terecht en moest daarom de medewerking aan het project stoppen. Daardoor ontstonden er problemen met de aannemer en moesten we de opdracht in trekken.”

Kal zegt geen idee te hebben wanneer de bouw kan worden hervat. “We zijn drukdoende om een andere partner voor het project te vinden. Dat heeft enige tijd nodig, maar het gaat zeker lukken. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Als ik morgen een aannemer opdracht geeft om door te gaan met de bouw dan kan hij natuurlijk niet meteen aan de slag. Daar gaat dan nog enige tijd overheen.”

Het Renaissance Airport Hotel Schiphol maakt deel uit van het Business Garden Hoofddorp, een modern bedrijvenpark langs de spoorlijn. Volgens Michiel Kal kan de bouw van de twee kantoorgebouwen in dit park, Rose en Iris, wel gewoon doorgaan. “Dat Kantorenhuis is afgehaakt, heeft geen gevolgen voor deze opdracht. De aannemers kunnen daarom gewoon doorgaan met de bouw van deze gebouwen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie