Geen massale nieuwbouw op voormalige Bolsterrein

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het voormalige Bolsterrein in Nieuw-Vennep is niet geschikt voor massale nieuwbouw. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week besloten. Een plan van een projectontwikkelaar voor een grootschalige nieuwbouwwijk in het gebied is dan ook afgewezen.

Het college is niet tegen nieuwe woningen in het gebied, maar vindt wel dat deze moeten passen binnen het huidige karakter van het dorp. B en W menen dat nieuwbouw mogelijk kan samengaan met onderwijs- en sportvoorzieningen.

Er wordt al geruime tijd gesproken over de toekomstige bestemming van het vroegere bedrijfsterrein van drankfabrikant Bols. In het noordelijk deel, het Noordpark, zijn inmiddels huizen gebouwd. Het zuidelijk gedeelte wacht nog op een definitieve bestemming. De Raad Bouwontwikkeling wil er wel een woonwijk bouwen, zo liet het bedrijf de gemeente weten.

Zoals gezegd is het college daar niet voor. Daar komt nog bij dat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd en dat de geluidszone van het industrieterrein De Pionier moet worden opgeheven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie