Terugbrengen bokalen één groot feest (met foto's)

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Voordat in Vijfhuizen de eerste wedstrijd in de feestweek van start kan gaan moeten eerst de bokalen die het jaar daarvoor gewonnen zijn, worden terug gebracht. En dat is zeker geen kwestie van ‘hier zijn ze’. Er wordt serieus werk van gemaakt. Al maanden van te voren zijn de teams bezig om in stijl van het thema van de feestweek hun beker bij de feestweekcommissie in te leveren.

Wat maandagavond aan de Mient gebeurde had veel weg van een carnavalsoptocht. Als eerste kwam het meidenteam Chickies op een Missie hun Jeugdbokaal terug brengen. De beker stond op een grote haringkar met aan boord ook Miss Nienke, een gewaardeerde kracht in het team. Terwijl de bokaal werd overhandigd gingen Chickies met schalen haring rond.

De Polderboys kwamen, hoe kan het anders, het terrein op met een immense trekker. Zij hadden als verrassing blokjes kaas bij zich en ook die lekkernij liet het publiek, dat inmiddels vier rijen dik stond, zich uitstekend smaken.

Jeugdwerk De Spiering kwam met luid getoeter met een papierperswagen aanrijden en bracht daarmee de tweemaandelijkse oud-papieracties onder de aandacht. Uit de bak van de wagen kwam een compleet plat geperste Super Cup. Het bleek slechts een voorproefje te zijn op de echte binnenkomst. Een trekker met daarachter een aanhanger vol watersportattributen bracht de beker binnen.

Als laatste waren de All Stars aan de beurt. Hun lichtblauwe brandweerwagen met aan de trekhaak een grote boot zakte weg in het gras en kan slechts dankzij perfecte stuurmanskunst ‘op het droge’ worden gereden. Verkleed als kikvorsman overhandigde de coach de bokaal aan de feestweekburgemeester.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie