Zorgen over leefbaarheid Badhoevedorp nu en straks

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

Badhoevedorper Piet Bouwhuis, afdelingsvoorzitter van de Anbo, maakt zich zorgen over de leefbaarheid in zijn dorp. Voor nu en voor straks wanneer de A9 heeft plaatsgemaakt voor nieuwe woonwijken. “Vernielingen in de speeltuin, een tekort aan mensen die bereid zijn iets te doen voor een ander, die nog een beetje besef hebben dat een dorp pas écht kan leven als er wat meer sociaal gevoel ontstaat bij de mensen die in dat dorp wonen. Vrijwilligers die het dorp levenslustiger maken haken af zonder dat er nieuwe voor in de plaats komen. Voor de jeugd straks dus geen speeltuin, voor de jongeren geen ruimte om elkaar op te zoeken, voor de middengroepen geen vertier in het dorp en voor de ouderen géén ouderenorganisatie meer. Onderwijl steekt de jeugd de zitbankjes in het park in de fik, parkeren we fietsen op de stoepen en zijn we te deftig om de stoep voor de woning af en toe eens te vegen”, sombert Piet Bouwhuis die van harte hoopt dat het nieuwe hart de dorpsbewoners een nieuw hart onder de riem steekt. “Ook organisaties als de Anbo kunnen de kennis van de vrijwilligers goed gebruiken. De ouderen van vandaag zijn afhankelijk van de ouderen van morgen, maar als die het blijvend laten afweten zal Badhoevedorp wel worden volgebouwd maar niet worden vernieuwd. De ouderen van nu verdienen het toch dik dat wij hen de dikwijls zo broodnodige en zeer verlangde recreatie dicht bij huis aanbieden, laagdrempelig, betaalbaar dus voor iedereen bereikbaar. Zonder vrijwilligers komen Anbo en andere organisaties in het dorp in ernstige problemen”, weet Bouwhuis heel zeker.

Piet Bouwhuis: ‘Zonder vrijwilligers ontstaan ernstige problemen’ BADHOEVEDORP - “Badhoevedorp krijgt een nieuw hart en laten wij dan maar hopen dat aan dat nieuwe hart ook een meer wakkere geest ten grondslag zal liggen en het besef gaat groeien dat wij met elkaar Badhoevedorp tot een dorp moeten maken waar het fijn leven is.”

Op een breed terrein heeft Piet Bouwhuis als vrijwilliger zijn sporen verdiend en hoewel hij inmiddels zeven kruisjes voor zijn naam heeft staan is hij nog steeds actief bezig voor zijn dorp. “Je hoort wel eens zeggen dat Badhoevedorp een slaapdorp is waar mensen uitsluitend ‘s nachts slapen om overdag elders te vertoeven voor de dagelijkse arbeid. Dat doet mij pijn. We moeten er voor oppassen dat Badhoevedorp géén slaapdorp wordt in een andere betekenis. Namelijk dat de Badhoevedorpers al slaapwandelend door het leven gaan. De heistellingen die straks enige tijd het aanzien van ons dorp bepalen zullen mensen wellicht wakker schudden maar dan is er inmiddels al veel beslist. Badhoevedorp straks een nieuw hart, hopelijk zit dat hart op de goede plaats.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie