Negen nieuwe bollen voor kunstwerk Verzetsliedenwijk

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Cultuurwethouder Herman Tuning plaatst morgenmiddag om 17 uur negen nieuwe keramische bollen in het kunstwerk de ‘Helix’ van Ruudt Peters in de Cor van der Meerstraat in Hoofddorp. Op de bollen staan de namen van negen kinderen die het afgelopen jaar in de Verzetsliedenwijk zijn geboren.

Het is voor de zesde achtereenvolgende keer dat er bollen in het kunstwerk worden geplaatst. Bij het feestelijke moment zijn alle bewoners van de wijk welkom. Ook kunstenaar Ruudt Peters is van de partij.

Het kunstwerk is een 300 meter lange feloranje stalen Helix, een sierlijke omlijsting die langs de kademuur van de Cor van der Meerstraat wervelt. Deze is enkele jaren geleden officieel onthuld. De spiraalvormige Helix representeert de DNA-structuur, de basis waaruit alle levende organismen zijn opgebouwd.

Ruudt Peters wilde van zijn kunstwerk een ‘groeibeeld’ maken. Jaarlijks worden zogeheten ‘enzymen’ toegevoegd, met de namen van de nieuwgeborenen uit de wijk. Peters heeft met dit werk een bijdrage willen leveren aan de betrokkenheid van mensen bij elkaar en hun woonomgeving.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie