Nobelprijswinnaar Al Gore eregast van Schipholregio

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Het is de bedoeling dat er in de regio Schiphol een nieuw netwerk van start gaan met de naam Bouwland dat duurzaamheid en innovatie als leidraad heeft. Initiatiefnemers zijn de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn, de Rabobank regio Schiphol en ondernemer Paul Bos van boerderij Dijkzicht. Het initiatief wordt gesteund door de landelijke stichting Urgenda die duurzame en innovatieve ideeën stimuleert.

AALSMEER/HAARLEMMERMEER - Gemeenten en ondernemers uit de Schipholregio willen van hun gebied een ‘duurzame proeftuin’ maken. De initiatiefnemers presenteren hun plannen komende dinsdag 14 oktober in Aalsmeer tijdens een bijeenkomst met de voormalige Amerikaanse vice-president en Nobelprijswinnaar Al Gore.

De gemeenten en ondernemers zien de komst van Al Gore als een bevestiging van de duurzame plannen waar ze aan werken en deels al uitvoeren. Ze verwachten dat zijn lezing een stimulans is voor duurzame ontwikkeling van de economie. Al Gore is dinsdag in het Event Center Aalsmeer. In zijn lezing neemt hij de regio Schiphol en Nederland op de korrel. Daarna is er gelegenheid voor debat.

De gemeenten en ondernemers zijn blij met het initiatief. “Voor een regio met de mainports Schiphol en de bloemenveiling is het van groot belang om rekening te houden met toekomstige generaties”, zegt burgemeester Litjens van Aalsmeer. “Overheid en bedrijfsleven moeten hierin samen optrekken. We?moeten werken aan concrete projecten, waarbij we ook de provincie Noord-Holland nadrukkelijk zullen vragen om aan te sluiten.”

Wethouder Economische Zaken van Haarlemmermeer, Arthur van Dijk, vindt dat duurzame ontwikkeling een norm is voor iedereen. “Ik wil dat we over tien jaar zien waar we het afgelopen decennium aan gewerkt hebben. Dat is beter dan de komende tien jaar praten over toekomstige duurzame mogelijkheden. Zeker in een gemeente met Schiphol en een sterke economisch ontwikkeling.”

Ook Alphons Kurstjens, directievoorzitter van de Rabobank regio Schiphol, is enthousiast. “De Rabobank heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze ambitie is om dat zo te houden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie