'Gemeente moet Gepke helpen'

16 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Of Gepke de Leef recht van spreken heeft met haar hongerstaking voor het politiebureau in Hoofddorp, dat mogen betrokken instanties bepalen. U wordt nu, als lezer, uitgenodigd om te laten weten of diezelfde instanties Gepke de Leef 'gewoon' moeten laten liggen in de regen en kou, 'omdat zij daar zelf voor kiest'. Wat vindt u? Laat het weten daar te stemmen op de poll 'de gemeente moet Gepke de Leef helpen'.

Gekpe de Leef heeft al weer een tijdje op de stoep voor het hoofdbureau van politie in Hoofddorp gelegen, nadat zij daar ook al in april en mei heeft gelegen om aandacht te vragen voor haar strijd tegen het, naar eigen zeggen, haar aangedaan onrecht. Gepke de Leef liet in eerste instantie weten haar hongerstaking vol te houden 'tot de dood daar op volgt in de hoop dat mijn dood bijdraagt in de strijd tegen corrupte bestuurders en er een democratie komt in Nederland met een grondwet die nageleefd wordt.” Die uitspraak heeft zij inmiddels genuanceerd.

Op de archieffoto Gepke de Leef die enkele maanden geleden uit haar huis is gezet. Zij bivakkeerde tot en met zondagavond voor het politiebureau. Maandag was zij naar elders vertrokken. Het is niet bekend waar zij nu verblijft. Tussen haar plotselinge vertrek en de politie bestaat, aldus politiewoordvoerster Evy Elschot, geen enkele relatie. "Ook wij weten niet waar Gepke de Leef nu is."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie