Boze brief gemeenteraad aan Cohen over regioraad

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad heeft op initiatief van PvdA-raadslid Chris Vonk een boze brief geschreven aan voorzitter Job Cohen van de Stadsregio Amsterdam. In de brief uiten de raadsleden uit Haarlemmermeer hun zorgen over het functioneren van de regioraad.

In de regioraad van de Stadsregio bespreken politici allerlei zaken die de regio Amsterdam aangaan. Er zitten vijf Haarlemmermeerse raadsleden in van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks. Bovendien is VVD-wethouder Michel Bezuijen lid van het dagelijks bestuur. Hij heeft de portefeuille ruimtelijke ordening.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vraagt zich af of de regioraadsleden hun werk nog wel goed kunnen doen. Ze hebben daar twee redenen voor. Volgens de Haarlemmermeerders zijn de stukken voor de laatste vergadering veel te laat verstuurd.

Bovendien werd die vergadering van de vorige week op het laatste moment afgezegd, omdat er vier leden van het dagelijks bestuur naar een lezing van Nobelprijswinnaar Al Gore in Aalsmeer gingen. “Dat is bijna onbehoorlijk”, zo klaagde PvdA’er Vonk vorige week in de gemeenteraad.

“De gemeenteraad van Haarlemmermeer krijgt het gevoel dat het op deze manier moeilijk wordt voor onze regioraadsleden om op afdoende wijze te kunnen functioneren”, zo staat in de brief. De gemeenteraad wil van burgemeester Cohen weten wat hij eraan gaat doen om herhaling te voorkomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie