Veldkorfbal: Mazda/KIOS na simpele winst op DSO weer terug in de race

26 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Een weekend met zeer verrassende uitslagen, De Corvers – ZKC 12–12 (in Zaandam was het 22–5!) en Oranje Nassau spande de kroon tegen Huizen (10–12), terwijl er in Huizen nog met 7–13 was gewonnen. Mazda/KIOS is hierdoor dankzij de zeer ruime overwinning op DSO/Alkmaar weer helemaal terug in de race naar het kampioenschap met de uitwedstrijden tegen Oranje Nassau in Amsterdam en ZKC in Zaandam nog voor de boeg in het voorjaar van 2009. Hebbes/Utrecht maakte het onderaan extra spannend door DKV/IJmuiden met 13–10 te verslaan.

Henny Kool: "KIOS opende aanvallend zeer vrouwelijk via vier treffers van de dames Mariska van Iperen (2), Patricia Kroon en Angelique Rusman, terwijl de mannen de tegentreffers voor hun rekening namen. Maar nadat Sebastiaan Hogenboom - met een hele mooie - Robin Hulsbos en Aad Witteman ook gingen meedoen en DSO twee strafworpen liet liggen, bereikten we een ruime 7–2 voorsprong met de rust. De mooiste actie was vlak voor rust, toen Gerben Donker, in de lucht hangend een ontzettende beuk kreeg, maar toch kans zag de bal perfect af te leveren bij de doorgebroken Mariska van Iperen, maar helaas werd toen de slagroom op de taart niet toegevoegd in de vorm van een treffer.

Meteen na de rust werd het via een Aadsiaanse frommelgoal 8–2, waarna we even stilvielen, DSO 8–3 maakte, z’n dere strafworp miste, waarna KIOS toen twee keer voordeed hoe dat wel moest via Robin Hulsbos en Gerben Donker (10–3). Met vervolgens goals van Donker (afstand), een prachtige doorloopbal van Angelique Rusman (op een assist van Hulsbos), een leuke vrije worp van Aad Witteman in samenwerking met Gerben Donker, een enorme knal van Aad Witteman en nog een peer van Angelique Rusman kwamen wij op vijftien doelpunten, terwijl het zeer zwakke DSO (eerlijk is eerlijk) er nog drie in kreeg (waaronder een strafworp!). Eindstand: 15-6.

Stand in 3K: 1. ZKC 8-13; 2. Oranje Nassau 8-13; Mazda/KIOS 8-11; 4. Huizen 8-7; 5. DKV 8-5; 6. Hebbes 8-5; 7. DSO 8-5 en 8. De Corvers 8-5.

Start van de Haarlemse Korfbalweek als aanloop naar de zaalcompetitie

Maandag 3 november starten de senioren van Mazda/KIOS en de junioren van Mazda/KIOS A1 met hun eerste wedstrijden in Haarlem tijdens de Haarlemse Korfbalweek. Het programma is als volgt: 19.30 uur: KIOS - Rapid; 20.30 uur: KIOS - Stormvogels en KIOS A1 - Roda A1 en 21.30 uur: Helios - KIOS en Haarlem A1 - KIOS A1.

Als KIOS 1 en de A1 eerste of tweede in de poule worden, dan speelt men op donderdag 6 november verder. Worden ze dat niet, dan kunnen ze woensdag 5 november naar Haarlem. Speelt men donderdag heel goed, dan kunnen de ploegen op zaterdag 8 november wederom aan de bak.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie