MeerWaarde met nieuwe chillbus naar jongeren toe

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - MeerWaarde heeft een nieuwe jongerenbus aangeschaft. Deze bus, onder jongeren beter bekend als de Chillbus, zal in november hangjongeren bezoeken. Er zijn weinig voorzieningen voor jeugd van 12-17 jaar in de gemeente. Uit onderzoek is gebleken dat een mobiel jeugdhonk een succes kan zijn. MeerWaarde kan dit na twee jaar operationeel te zijn geweest met de bus beamen, aldus medewerkers van MeerWaarde. Overlastlocaties verplaatsen zich en met de bus kan hier goed op ingespeeld worden. Met de Chillbus wil MeerWaarde afleiding bieden aan jongeren op plekken waar te weinig voorzieningen zijn; contact leggen met jongeren en ze aanspreken op gedrag en tegelijkertijd inventariseren welke behoeften jongeren hebben.

Door omstandigheden hebben de jongeren uit Hoofddorp de oude Chillbus een jaar moeten missen. Gelukkig is dit niet voor niets geweest, want de bus komt beter terug dan ooit., aldus medewerkers van MeerWaarde. Zo reden de jongerenwerkers destijds in een oude SRV-wagen rond. Nu komen zij met een Connexxion bus. Deze bus biedt meerdere mogelijkheden. Zo heeft de bus meer ruimte voor jongeren en is er zelfs een mogelijkheid om met jongeren activiteiten elders uit te voeren, doordat er twaalf jongeren mee kunnen rijden. Voor jongeren onder de 16 jaar is hiervoor echter wel toestemming van de ouders nodig. Voor bepaalde activiteiten zal wel een eigen bijdrage gevraagd worden. Gedacht word aan bowlen, lasergamen, karten, beachvolleybal en activiteiten die jongeren zelf aandragen.

Zo nu en dan rijdt iemand van de Brijderstichting mee om informatie te verstrekken over alcohol en drugs. De standplekken staan op www. MeerWaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie