Raad wil meer gegevens over bestrijding van grondgeluid

27 november 2008 om 00:00 Nieuws

Zoals eerder gemeld hebben de gemeente, Schiphol en de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord samen een intentieovereenkomst gesloten om een voorziening te realiseren tegen het grondgeluid van taxiënde vliegtuigen op de Polderbaan. Met name inwoners van Hoofddorp-Noord en Vijfhuizen hebben daar veel last van. Schiphol heeft een internationale prijsvraag uitgeschreven die dé oplossing moet opleveren.

HOOFDDORP - Wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken moet met meer cijfers en gegevens over de brug komen over de overlast van grondlawaai door het vliegverkeer. Pas dan kan er een verantwoord besluit worden genomen over de bouw van een geluidswal langs de Polderbaan. Dat schrijft een meerderheid van de gemeenteraad in een brief aan het college van B en W.

Een deel van de gemeenteraad is echter kritisch over een geluidswal, die door PvdA-fractievoorzitter Bert van der Vliet al op voorhand tot ‘Bult van Bezuijen’ is omgedoopt. De PvdA-fractie heeft bij herhaling om meer gegevens gevraagd, maar tot dusverre volgens haar niet gekregen. Ook een geheime vergadering twee weken geleden over het onderwerp heeft daar geen verandering in kunnen brengen, zo zeggen de critici.

In de brief aan het college wordt nu opnieuw om de gewenste informatie gevraagd. De brief is naast de PvdA ook ondertekend door GroenLinks, CDA, SP, D66 en Fractie Jankie. Als de gegevens niet boven water komen, heeft een nieuwe vergadering over het onderwerp weinig zin, zo stellen de fracties. De briefschrijvers willen weten hoeveel mensen er precies wonen in het gebied dat last heeft van het grondlawaai en op welke tijdstippen er sprake is van hinder. Ook willen ze meer gegevens over de beoogde geluidsreductie.

PvdA-fractievoorzitter Van der Vliet vindt dat het college nu aan zet is. “Op 18 december staat er een volgende sessie gepland. Om dit voor ons geen zinloze bijeenkomst te laten zijn bij het ontbreken van de juiste gegevens hebben wij dit via deze brief duidelijk gemaakt aan het college. Die is door andere fracties mede ondertekend. Wij hopen dat het college tijdig onze vragen kan beantwoorden, zodat we een afgewogen beslissing kunnen nemen. Als blijkt dat de maatregelen afdoende zijn om het grondlawaai in belangrijke mate voor de inwoners te laten afnemen, zullen wij positief tegenover die oplossing staan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie