Schipholbaas voor N201 via tracé van parallelle Kaagbaan

27 november 2008 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - De kans dat de nieuwe N201 alsnog door het gebied komt te lopen dat door het Rijk is gereserveerd voor de parallelle Kaagbaan is aanzienlijk gegroeid. Scheidend Schipholbaas Gerlach Cerfontaine heeft zich namelijk in een interview met het Haarlems Dagblad uitgesproken voor deze variant.

Voorwaarde voor Cerfontaine is wel dat de N201 alsnog moet worden omgelegd als de tweede Kaagbaan er toch komt. Dat is echter niet voor 2020 te verwachten. De gemeente Haarlemmermeer was al langer voorstander van de N201 over het tracé van de eventuele tweede Kaagbaan, de zogeheten Boerenlandvariant. Deze variant wordt ook hartstochtelijk bepleit door gebiedsontwikkelaar Chipshol van vader en zoon Poot.

Gedeputeerde Cornelis Mooij van de provincie Noord-Holland is echter voorstander van een tracé van de N201, die over een viaduct op palen boven de Fokkerweg in Schiphol-Rijk loopt. Door deze variant moet een deel van de bedrijven op het Chipshol Park I worden afgebroken. Gebiedsontwikkelaar Chipshol is om die reden fel tegen deze optie. Uitgerekend is dat deze variant ook miljoenen euro’s duurder uitpakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie