Sunaina Bhoendie nieuwe Miss India Holland 2008

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

Toch is ze sinds zaterdagavond in het bezit van een heel speciaal kroontje. Een kroontje dat hoort bij de titel Miss India Holland 2008. Die titel was vorig jaar toegekend aan Suraya Baboeram Panday, nu is die voor de Hoofddorpse. Daarom mag zij in februari volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op de Miss India Worldwide te Zuid Afrika. Daar zijn dan 21 andere Miss-en aanwezig die hún land vertegenwoordigen.

‘Ik wil deze titel gebruiken voor het goede doel’ HOOFDDORP - Het is dinsdagmiddag 2 december en ze zit thuis op de bank. Nog steeds een beetje beduusd van hetgeen er de zaterdag daarvoor allemaal gebeurd is in een overvolle en uitverkochte Grote Kerk in het centrum van Den Haag Haar naam is Sunaina Bhoendie en ze is 20 jaar en een geboren Nederlander.

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, herhaalt ze nog maar eens terwijl ze haar kroontje goed zet voor de foto. “Het besef dat er iets heel speciaals is gebeurd, zal de komende dagen wel komen.”

De Miss India Holland Verkiezing staat bekend als ‘The Most Glamorous Indian Round Table Event of Holland’, de organisatie is in handen van de Stichting Indian Cultural Society die de Grote Kerk voor de zesde verkiezing tijdelijk had omgebouwd tot een klein India.

Alle deelnemers moesten zaterdagmiddag drie ronden doen. Een ronde met westers kleding, een talentenronde en een Indiase kledingronde. De beste vijf kregen tot slot de finalevraag voorgelegd. gingen naar de finale voor de finale vraag. Sunaina Bhoendie -’ik was helemaal niet zenuwachtig’- wist de jury met haar performance en antwoorden te overtuigen. Met als resultaat dat ze ook de titel Miss Performance kreeg.

Als een echte Miss weet ze wat ze met de titel gaat doen. Zich inzetten voor het goede doel en dan met name ‘iets doen’ voor jonge vrouwen in India. Het land waar haar familie een soort genetische binding mee heeft. Haar voorouders gingen namelijk rond 1863 van India naar Suriname en vandaar naar Nederland. Sunaina Bhoendie wil die achtergrond benutten om begrip te kweken voor andere culturen en gebruiken.

“Door anderen te wijzen op verschillen en daar uitleg over te geven, ontstaat er begrip. Kennis en begrip is dé basis voor een betere samenleving.”

De eerste Miss India Holland verkiezing vond plaats in 2003. Toen al was het initiatief bedoeld om jonge vrouwen van Hindoestaanse en Indiase afkomst een podium te bieden om zich te profileren. Bij de verkiezing gaat het om schoonheid, maar de wedstrijd wil de deelneemsters tevens een kans bieden een stap te maken in hun carrière. Eén van de hoofddoelen is het stimuleren van de emancipatie, mensen bij elkaar te brengen en hen kennis te laten maken met de Hindoestaans-Indiase cultuur.

Zie tevens www.missindiaholland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie