Zwanenburg sluit heenronde competitie uitstekend af: 4-0

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Ondanks aantal afwezigen een goede opmaat naar tweede seizoenshelft voor Zwanenburg “Ik heb gezegd dat we fel moesten starten en snel op zoek moesten naar de 2-0,” antwoordde Wessel Colijn vlak na het begin van de tweede helft. Een helft waarin Zwanenburg het verschil met Geel Wit duidelijk maakte. Waar de thuisploeg in de eerste helft net niet fel genoeg was en zeker niet zuiver genoeg, daar zette Zwanenburg na rust de puntjes prima op de i. Tot groot genoegen van Wessel Colijn en zijn assistent Rob Koster.

Zwanenburg - Geel Wit 4-0 (1-0)

1-0 Bas Kooter, 2-0 Rick Buijs, 3-0 Bas Kooter, 4-0 Rick Buijs

Géén kaarten

Zwanenburg, eerste in het rechter rijtje, opende aanvallend tegen de nummer tien van de ranglijst die gekomen was om niet te verliezen. Vanuit een sterk verdedigende organisatie ving Geel Wit de thuisploeg op. Kansen ontstonden nauwelijks in het eerste bedrijf, de 1-0 van Bas Kooter was feitelijk de enige kans voor rust. De bal belandde in de achttiende minuut voor de voeten van de vrijstaande aanvaller terwijl er werd gevlagd voor buitenspel. Kooter scoorde beheerst, de scheidsrechter wees naar het midden maar ging voor de zekerheid toch even langs zijn assistent. Het doelpunt werd gewoon goedgekeurd, Zwanenburg had de wedstrijd open gegooid. Geel Wit bleef afwachtend spelen, Zwanenburg in een te laag tempo. Meteen na rust bediende Bas Kooter Rick Buijs voor de 2-0. Dat gaf Zwanenburg meer vertrouwen en de ploeg groeide in de wedstrijd. Wessel Colijn zag het tevreden aan: “Er zit wel voetbal in bij ons, er wordt lekker getikt.” Verdediger Jeroen Breure kreeg ook complimenten na een zoveelste goede ingreep: “Jeroen staat weer als een rots in de branding.” Halverwege de tweede helft was er opeens een doelkans voor Geel Wit. De lob verdween echter ruim naast het door Thijs Vervenne verdedigde doel. Rechterverdediger Paul de Lange speelde een goede wedstrijd, in de 68e minuut kwam hij uitstekend voor zijn man en speelde hij Bas Kooter aan. Kooter tikte de bal langs zijn verdediger, zette even aan, zag de doelman te ver voor zijn doel staan en lobde de 3-0 binnen. Teken voor Wessel Colijn om te wisselen: Rick van Veen en Paul de Lange werden gespaard na hun blessures, Jordy Vierbergen en Kris de Jong kwamen in het veld. Tien minuten voor tijd onderschepte Lars Buijs een afgeslagen bal, hij legde de bal perfect op het hoofd van Rick Buijs: 4-0. “Volgende week moeten we naar Zandvoort, daarna spelen we tegen De Brug. Als we nu een serie kunnen neerzetten dan zie ik ons ook nog wel een periode pakken,” blikte Wessel Colijn alvast hoopvol vooruit.