Prima partij, schlemielige nederlaag UNO

t Zaterdagvoetbal

Olympia Haarlem - UNO 2-1 (1-1)

0-1 Sebastiaan van Dijk

Géén kaarten

“Een beetje zuur deze nederlaag,” proefde Joop Lamers het resultaat. “De eerste helft speelden we heel goed. Er werd van achter uit goed opgebouwd, een paar momenten hebben ons vandaag genekt. Voor rust waren we vooral voetballend beter, Olympia Haarlem heeft geen kans gehad. De 0-1 van Sebastiaan van Dijk was het resultaat van een prima aanval. Uit een voorzet van Michael Brugel scoorde Sebastiaan de openingsgoal en het wachten was op de 0-2. Maar een aantal minuten voor rust kregen we een corner tegen. Het was geen corner, onze grensrechter gaf een achterbal. Des te vervelender was het dus dat Jos Schaafsma de bal helemaal verkeerd op zijn hoofd kreeg met een eigen doelpunt als gevolg. In de rust heb ik gezegd dat er niets aan de hand was: we waren beter en moesten gewoon zo doorgaan. Noodgedwongen moest ik wisselen: Kevin Stroo had een schop gekregen en Michel den Hertog kan op dit moment nog maar een uur voluit spelen. De omzettingen kwamen ons spel niet ten goede, vooral ook omdat er nu een rechtspoot op links moest spelen. Dat scheelde in de opbouw. Ook Sebastiaan van Dijk kreeg een flinke schop toen hij dreigde door te breken. Tien minuten voor tijd schoot Olympia Haarlem van afstand raak. Een zure nederlaag, we hadden een punt verdiend.”