Bussluizen Floriande blijven dicht

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

Vooral de bussluis in de Waddenweg is al tijden inzet van een felle discussie tussen voor- en tegenstanders. Voorstanders vinden de voorziening een goed wapen tegen sluipverkeer. Tegenstanders stellen dat wijkbewoners door de bussluis vele kilometers moeten omrijden. Het college nam al eerder het principebesluit dat de bussluizen ondanks de bezwaren gehandhaafd blijven. Sommigen wierpen de vraag op of je de bussluizen niet bepaalde uren van de dag zou kunnen vrijgeven voor gewoon verkeer.

HOOFDDORP - De regeling bij de omstreden bussluizen in de Waddenweg en de Baron de Coubertinlaan in de wijk Floriande blijft onveranderd. Gewoon verkeer mag er net als nu ook in de toekomst niet overheen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week besloten.

Wethouder Herman Tuning is echter niet van plan de bussluizen open te stellen. “Ook niet tijdelijk, nee’’, zegt hij resoluut. ,,Nieuwe berekeningen onderstrepen ons gelijk. Als we de sluizen vrijgeven voor ‘gewoon’ verkeer dan helpen we de verkeersveiligheid in het algemeen en die rond scholen in het bijzonder om zeep.’’

De beslissing over de bussluizen staat in een nota over verkeersmaatregelen in Hoofddorp-Zuid. De verkeerssituatie verandert ingrijpend in het gebied door de bouw van nieuwe woningen in Toolenburg-Zuid (1.400) en de Zuidrand (1.200) en de bouw van publiekstrekkers als het Huis van de Sport en het saunacomplex Thermen Holiday. Het college vindt dat ondanks deze ontwikkelingen zeker tot 2017 geen nieuwe wegen nodig zijn, maar wel enkele maatregelen.

Zo is het plan om de ontsluiting van de nieuwe wijk Toolenburg-Zuid te verplaatsen van de Caro van Eijcksingel naar het huidige Pioniers-terrein. Volgens de gemeente vermindert hierdoor de overlast voor de bewoners van de Caro van Eijcksingel en de Maria Tesselschadelaan. Verder stelt het college voor om twee nieuwe rotondes aan te leggen en de oude Bennebroekerweg verkeersluw te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie