Zaterdagvoetbal

VVC - Vlug en Vaardig 2-2 (0-0)

1-2 Wouter Klootwijk, 2-2 Edwin van Heek

Gele kaarten: Arjan Kempes en Edwin van Eenennaam

“We hebben een mooie inhaalslag gemaakt in de laatste minuten,” stelde Hajo Hendriks tevreden vast. “De eerste helft was gelijkopgaand, we hebben weinig tot niets weggegeven. Zelf hebben we één kans gehad. Wouter Klootwijk sneed een vrije trap perfect aan maar Wilbert Abbink kopte niet goed. Voor rust sloten de linies niet goed aan, waardoor de tweede bal te vaak voor Vlug en Vaardig was, al deden ze daar niet veel mee. Na rust moesten de linies dichter op elkaar spelen. Al na vijf minuten leidde een ongelukkig moment in onze achterhoede tot de 0-1. Tot twee keer toe verzuimden we de bal weg te werken waardoor hun spits beheerst kon scoren. Dit seizoen hebben we het vaak heel moeilijk gehad wanneer we op achterstand kwamen. Nu kregen we na ruim een kwartier nog een domper. Eén van onze verdedigers verzuimde de verre hoek af te dekken toen de spits van Vlug en Vaardig op de rand van het strafschopgebied de bal kreeg. Hij mikte de bal in de verre hoek. Vervolgens werd Bart Klootwijk in het strafschopgebied gevloerd maar we kregen geen strafschop. Toch zijn we er in blijven geloven en vijf minuten voor tijd schoot Wouter Klootwijk een vrije trap vanaf rand zestien fantastisch over de muur. In de laatste minuut, ruim in blessuretijd, kreeg Edwin van Heek het op zijn heupen. Hij passeerde een aantal tegenstanders en besloot zijn solo met een doeltreffende stiftbal: 2-2. Dit voelt als een revanche voor de eerste wedstrijd én het is een morele opsteker.”