Woorden én daden bij Crea Silverzwaan Zwanenburg

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Het begon tien jaar geleden heel bescheiden met het maken van kaarsen en kaarten. De hobby liep uit de hand en resulteerde in de opening van een winkel. Een winkel voor het goede doel.

Winkel met meerwaarde geeft armen een bestaan

Voor Silly den Breejen ging 20 september een droom in vervulling. Op die dag zwaaide deur van Crea Silverzwaan in Zwanenburg open. Na bijna drie maanden kijkt Silly terug en constateert tot haar vreugde dat de winkel aan haar verwachtingen voldoet. “Geld voor advertentiecampagnes is er niet, maar de mond-tot-mondreclame werkt heel goed. Vanaf het begin al zit de vaart erin. Onze Woord en Daad-winkel spreekt de mensen erg aan. Het is een winkel met meerwaarde”, straalt Silly. “Crea Silverzwaan geeft armen een bestaan, is onze leus.”

Woord en Daad is een landelijke stichting met projecten over de hele wereld. De opbrengst van Crea Silverzwaan gaat naar twee goede doelen. Het eerste is Haïti, één van de armste landen ter wereld. Het geld is bestemd voor een onderwijsproject voor kinderen van arme boeren en vissers waardoor ze hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Ook een project in Brazilië om straatkinderen onderwijs en voeding te geven wordt gesteund. “In die landen zijn schrijnende situaties. Kinderen zijn dolblij wanneer zij iets krijgen. Als je het daar gezien heb vraag je je af waar wij hier nog over durven praten”, zegt Silly gedreven. Annie IJskes knikt. Zij is één van de vrijwilligers die allerlei leuke hebbedingetjes voor in de winkel maken. “Daarom hebben we er zo’n goed gevoel bij als we hier zitten te fröbelen en allerhande spullen opknappen. Je voelt je nuttig en heel betrokken bij het goede werk van de stichting.”

Tafelstukken voor de komende feestdagen, wenskaarten, feestkleding, klein meubelen, exclusieve naambordjes, woon- en tuinaccessoires, kraamcadeaus, brocante, de winkel staat er vol mee. Als geboortegeschenk zijn bijzonder in trek de klompjes met daarop de naam en geboortedatum van de nieuwe wereldburger. En dat geldt ook voor de exclusieve kinderkleding die is ontworpen door Silly’s dochter Ingrid.

Het adres van de Woord en Daadwinkel is Van Hallstraat 4 (tussen de kinderboerderij en het medisch centrum) en open op maandag en vrijdag van 10 tot 17 uur, woensdag van 12 tot 17 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 10 tot 16 uur. Zaterdag 20 december is een extra openingsdag. Voor meer informatie: (020) 497 77 32.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie