Inwoners Nieuw-Vennep overwegen oprichting nieuwe politieke partij

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Inwoners van Nieuw-Vennep onderzoeken of het haalbaar is om in 2010 met een nieuwe politieke partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voorzitter Thomas Hendriksen van de dorpsraad Nieuw-Vennep bevestigt dat er op dit moment zo’n onderzoek plaatsvindt.

Thomas Hendriksen: “Er zijn inderdaad mensen in Nieuw-Vennep die in commissievorm onderzoeken hoe de belangen van Nieuw-Vennep bij de gemeenteraad en het college nog beter dan nu het geval is, kunnen worden behartigd. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat direct in de gemeenteraad te doen.” Volgens de dorpsraadvoorzitter zijn er dan verschillende mogelijkheden. “Bijvoorbeeld aanhaken bij een bestaande lokale partij of het oprichten van een eigen partij.” Thomas Hendriksen stelt dat het onderzoek van de Vennepers voortkomt uit de gedachte dat kernen te weinig invloed hebben op hun eigen leefomgeving. Kort geleden probeerde de VVD Nieuw-Vennep meer macht te geven bij het beheer van de openbare ruimte, maar een meerderheid van de raad ging daarin niet mee.

De dorpsraad is het daarmee niet eens. “Nieuw-Vennep is één van de 26 kernen van de gemeente Haarlemmermeer, maar heeft wel 30.000 inwoners en is dus zo groot als een gemiddelde gemeente in Nederland”, zegt Thomas Hendriksen. “De relatief grote afstand tussen bestuur en burger in onze polder wordt in Nieuw-Vennep als zeer lastig gezien. Onder voorwaarden kan het bestuur voor ons dan ook niet decentraal genoeg zijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie