15e Meer Jazz Festival

8 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Jazzliefhebbers kunnen 15, 16 en 17 mei alvast in hun agenda met rood omcirkelen. Dan wordt het 15e gratis Meer Jazz Festival gehouden op de vertrouwde locatie van het Raadhuisplein in het centrum van Hoofddorp.

Het Meer Jazz Festival kent, net als in de voorgaande edities, weer tal van hoogtepunten. Eén daarvan is de uitreiking van de Meer Jazz Prijs. Die gaat in 2009 voor het eerst naar een mannelijke vocalist die voor velen geen onbekende zal zijn: Edwin Rutte, beter bekend onder zijn artiestennaam Ome Willem (broodje poep).

Maar op het programma staan nog meer toppers. Zoals het Rosenberg Trio, de Holland Big Band met het Japanse trompetfenomeen Eric Myatshiu. Maar ook de Danny Briant Red Eye Band uit Engeland.

Daarnaast wordt er volop ruimte gereserveerd voor Haarlemmermeers amateurtalent. Er is weer een masterclass, dit keer met slagwerker Han Bennink, pianist Michiel Borstlap en bassist Ernst Glerum. Voor de jongere kinderen is er weer een Jazz for Kids.

Studenten van de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam mogen optreden. Het Nationaal Big Band Concours is er. Op zondagochtend wordt de tent vrijgemaakt voor een oecumenische kerkdienst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie