Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg vraagt om daden

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Complimenten voor de goede samenwerking, maar ook indringende verzoeken om van woorden eindelijk eens daden te maken. De nieuwjaarstoespraak van dorpsraadvoorzitter Peter Vreeswijk stond er vol mee.

Vreeswijk memoreerde de prima samenwerking tussen de ambtenaren van de beide gemeenten en de dorpsraad waardoor heel snel een plan op tafel lag voor een compleet nieuw dorpshart voor Zwanenburg en een dorpsverfraaiende toegang tot het toekomstige station in Halfweg. “Het college van Haarlemmermeer heeft hiervoor 3 miljoen beschikbaar gesteld. Nu Haarlemmerliede nog.”

Over de woningbouw op inbreilocaties was Vreeswijk duidelijk minder goed gestemd. Hij noemde het een schande en niet langer uit te leggen aan de bevolking dat er ondanks mooie beloftes nog steeds niets gebeurt. “De locatie aan de Wilgenlaan ligt al ruim tien jaar braak. Over de voortgang van de locatie Lindenlaan hebben wij in september een brief gestuurd aan de verantwoordelijke wethouders maar deze moet nog steeds beantwoord worden. Als dorpsraad wordt je daar niet vrolijk van. Net zo min als van de grote opleggers die dagelijks door de pas gerenoveerde Dennenlaan laveren en de bestrating aan gort rijden. Tot ons verdriet doet de gemeente er niets tegen. Dit kan niet langer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie