Natascha Esseveld op zoek naar vervangende ruimte

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Voor haar werd de nachtmerrie begin dit jaar werkelijkheid. Net zoals voor veel andere ondernemers die gevestigd waren in het bedrijfsverzamelgebouw op de hoek Luzernestraat en Boekweitstraat in Nieuw-Vennep. Ondanks de inzet van meerdere brandweervoertuigen, brandde het pand in de vroege ochtend van 1 januari tot op de grond toe af. Zelfs op 2 januari moest er nog worden nageblust. Het eindresultaat is nu, een week later, duidelijk te zien: van heel veel inzet en materialen resteert slechts een stinkend skelet. Voor de (kleine) ondernemers, zoals Natascha Esseveld met haar praktijk ‘oefentherapie Cesar’, is het ‘uithuilen en opnieuw beginnen’.

Eén van de slachtoffers uitslaande brand bedrijfspand NIEUW-VENNEP - Het is voor een zelfstandige ondernemer ongetwijfeld dé boze droom waar je badend in het weet wakker van kan worden: machteloos toekijken hoe een brand je pand, met alles er op en er aan, vernielt. Voor Natascha Esseveld bleef het echter niet bij een boze droom.

“Ik was net naar dit pand verhuisd, omdat de ruimte aan de Venneperweg te klein werd”, laat ze weten bij de verkoolde resten van een ooit fraai opgeknapte en opnieuw ingerichte ruimte op bedrijventerrein Spoorzicht. “Je ziet het. Van het pand, ik zat in bij de sportschool Mevifitness, is niets over. De meeste materialen heb ik nog wel uit het pand kunnen halen, behalve mijn grote wandspiegel (200 x 200cm). Alle materialen zijn aangedaan door het roet en het water. Ook stinkt het verschrikkelijk. Mijn oefenmat en de grote oefenballen zijn niet meer schoon te krijgen en moet ik alsnog wegdoen. Ook het meubilair is gaan werken door het water net zoals de bekleding van de stoelen. Gelukkig kan ik tot 1 maart nog terecht op het oude adres aan de Venneperweg, maar dan is het echt over. Dat betekent dus dat ik op redelijk korte termijn een andere praktijkruimte moet zien te vinden.”

Die zoektocht naar een passende en betaalbare ruimte van ongeveer 20 m2 in Nieuw-Vennep voor twee dagen per week op dinsdag en donderdag of vrijdag, heeft nog niets opgeleverd. “Er staat wel veel kantoorruimte leeg, maar vanwege het karakter van de oefentherapie moet de ruimte wel aan specifieke eisen voldoen. En probeer zo maar iets te vinden.”

Natascha Esseveld is bereikbaar via (0252) 68 15 32 of natascha_e@yahoo.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie