Bewoners van IJweg tegen verkeersplan Hoofddorp-Zuid

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bewoners van de nieuwbouwwoningen aan de IJweg tussen het Leenderbos en de Bennebroekerweg zijn tegen het verkeersplan voor Hoofddorp-Zuid. Ze zijn bang dat er in de toekomst ondanks maatregelen nog te veel verkeer passeert, waardoor ze overlast hebben. De gemeenteraad bespreekt het plan voor de zomer na een inspraakperiode.

Volgens de IJwegbewoners is hen meermalen toegezegd dat de IJweg een erftoegangsweg wordt, wat inhoudt dat de weg alleen bedoeld is voor bestemmingsverkeer. Er zouden maximaal 4.000 auto’s en bromfietsen per dag mogen passeren, maar het plan van de gemeente gaat uit van maximaal 5.000 voertuigen.

De huiseigenaren stellen verder dat de verkeersdrempels op de IJweg niet werken. Ze vinden dat hun woningen daardoor in waarde dalen. Volgens de bewoners komt daar voorlopig geen verandering in, omdat er pas minder verkeer wordt verwacht op de IJweg als de Bennebroekerweg in 2012 op de snelweg A4 wordt aangesloten.

Verkeerswethouder Herman Tuning zegt dat ook het college vindt dat er iets moet gebeuren op de IJweg. “Er zijn al tijdelijke maatregelen genomen. Er liggen nu drempels, die de snelheid verlagen van het verkeer en er staat een bord waarop de snelheid van passerende auto’s wordt aangegeven. Verder zijn aan het begin van de IJweg bij de Bennebroekerweg en aan de andere zijde 30 km/u-zone borden geplaatst. Het college wil deze tijdelijke maatregelen omzetten in definitieve.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie