‘Voor Badhoevedorp wordt het een zeer belangrijk jaar’

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Het jaar 2009 wordt voor Badhoevedorp uiterst belangrijk. Dat constateerde dorpsraadvoorzitter Paul Teunissen in zijn nieuwjaarstoespraak die begon met het stilstaan bij het overlijden van Pancratiusvoorzitter Jan van Meeteren de nacht ervoor. “Op 1 mei moet er overeenstemming zijn tussen gemeente en provincie over de bestemming van het gebied tussen de Schipholweg en de om te leggen A9.” De ontwikkelingen in de Buik van Badhoevedorp zijn volgens Teunissen van cruciaal belang voor de verkeersafwikkeling aldaar terwijl de toekomst van de Schipholweg weer uiterst belangrijk is voor de totale verkeersstructuur in het dorp.

De gemeente verdient een pluim dat het dorp heeft mogen meekiezen over het ontwerp van de nieuwe multifunctionele accommodatie, meende Teunissen in een tjokvol dorpshuis. De preses noemde het spijtig dat er voor de Stichting Badhoevedorp één geen bestaansrecht meer is. Hij riep dorp én gemeente op goed na te denken over hoe de Badhoevedorpse belangen nu verder behartigd moeten worden.

Teunissen vroeg de gemeente om steun bij de optimalisatie van de uitvliegroutes van Schiphol. “Die steun hebben we keihard nodig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie