Goed begin voor Historisch Museum Haarlemmermeer

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Voor Paul Brandes had 2009 niet beter kunnen beginnen. In zijn functie als penningmeester van Stichting Historisch Museum Haarlemmermeer mocht hij, samen met museumconservator Elise van Melis, van het Schipholfonds een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. De uitreiking vond 8 januari plaats bij de brandweer op Schiphol.

De schatbewaarder reageert dolblij. “Het is precies het bedrag dat we gevraagd hadden voor de inrichting van een uitgebreide tentoonstelling over Schiphol waarbij de KLM die dit jaar negentig jaar bestaat en ook Fokker ruim aandacht krijgen.” De expositie wordt 28 maart, de start van het nieuwe seizoen, naar alle waarschijnlijkheid geopend door Ad Rutte, operationeel directeur van Schiphol.

Maar er waren meer blije gezichten in de polder. Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior uit Nieuw-Vennep ontving 2.500 euro terwijl shantykoor De Ringvaartzangers uit Weteringbrug werd verblijd met 2.375 euro. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Badhoevedorp kreeg 1.450 euro op haar bankrekening bijgeschreven.

Het Schipholfonds keerde over het vierde kwartaal van 2008 een bedrag uit van ruim 134.000 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie