‘Geen schade door stoppen aanbesteding parkeergarage’

22 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het stopzetten eind vorig jaar van de openbare aanbesteding voor een tijdelijke parkeergarage in het centrum van Hoofddorp heeft geen juridische gevolgen voor de gemeente. Dat zei wethouder Arthur van Dijk vorige week in de gemeenteraad. Volgens hem hebben externe juristen geoordeeld dat de gemeente niet kan worden aangesproken op gemaakte fouten.

Vorig jaar werd bekend dat er bij de aanbesteding fouten zijn gemaakt. Ambtenaren onderhandelden met twee aanbieders tegelijk en dat is in strijd met de regels. Daarop werd de lopende procedure stopgezet.

Wethouder Van Dijk gaf toe dat de procedure niet de schoonheidsprijs verdient. Volgens hem kende de aanbesteding een valse start en is er daarna een domino-effect ontstaan.

HAP-raadslid Ron Heimerikx was het meest kritisch over de kwestie. Volgens hem heeft het college de gemeenteraad niet, niet volledig of te laat ingelicht. De wethouder antwoordde hem dat dit niet anders kon, omdat de informatie niet eerder beschikbaar was.

De raad besprak een gewijzigd voorstel van B en W om achter het raadhuis een tijdelijke parkeergarage voor 300 auto’s te bouwen. Dat zijn 75 parkeerplaatsen meer dan in het oorspronkelijke plan. In het nieuwe voorstel is de garage ook fors duurder: 3.3 miljoen euro tegenover 1.8 miljoen in het vorige plan. Sommige fracties plaatsten hun vraagtekens bij dat bedrag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie