Peter van Groenigen (HAP) opnieuw gekozen als beste

29 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het was niet zo afgetekend als vorig jaar, maar raadslid Peter van Groenigen van de HAP is door de gezamenlijke politieke verslaggevers uit Haarlemmermeer opnieuw gekozen tot politicus van het jaar, nu dus van 2008. Hij bleef VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers een neuslengte voor. CDA-fractieleider Ed Koster eindigde op een verdienstelijke derde plaats.

De pers riep Peter van Groenigen vorig jaar ook al uit tot beste politicus. Dat was toen de eerste verkiezing door de media. Dit jaar had Van Groenigen wat meer concurrentie. Naast de drie eerste plaatsen kregen ook Steffe Bak (CDA), Arjo van Bezooijen (ChristenUnie-SGP), Michel Bezuijen (VVD), Marjolein Steffens (HAP), Anne de Rooij (PvdA), Denise Abbas (D66) en Jeroen Nobel (PvdA) punten van de journalisten.

Peter van Groenigen krijgt de bijbehorende persprijs vanavond uitgereikt tijdens een korte bijeenkomst in de Burgerzaal in het raadhuis. Die bijeenkomst begint om 18.45 uur. Ook VVD-wethouder Michel Bezuijen, die door bezoekers van de website van de Hoofddorpse Courant is uitgekozen tot ‘Politicus van het Jaar’ krijgt dan zijn prijzen uitgereikt. MeerTelevisie zendt de prijsuitreiking uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie