Fietsers over Geniedijk omgeleid via Kruisweg

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fietsers die nu nog gebruik maken van het fietspad over de Geniedijk tussen de Rijnlanderweg en de Aalsmeerderweg worden vanaf medio dit jaar omgeleid via de Kruisweg. Dat heeft wethouder Herman Tuning van Verkeer en Vervoer vorige week gezegd in de gemeenteraad.

De provincie Noord-Holland maakte eind vorig jaar bekend dat het fietspad vanaf medio 2009 voor anderhalf jaar wordt gesloten. De reden is dat er nieuwe aansluitingen worden aangelegd van de N201 op de A4. Bovendien komt er in het verlengde van het fietspad een nieuwe fietsbrug over de A4. Ook die is eind 2010 klaar.

De fractie van GroenLinks stelde al eerder schriftelijke vragen aan het college of het fietspad niet wat langer open kan blijven. Het college gaf daar antwoord op, maar kennelijk niet naar tevredenheid van GroenLinks. Fractievoorzitter Peter Boerman kwam er vorige week op terug. Hij vroeg zich af of fietsers straks toch geen gebruik kunnen maken van de bestaande busbaan.

Wethouder Tuning antwoordde dat dit niet kan, omdat anders de veiligheid van fietsers in gevaar zou kunnen komen. “Ze moeten toch over een bouwterrein.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie