tussen kerken niet gebruikelijk’

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

In 1974 was de gezamenlijke dienst van de gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente een vrij opmerkelijke gebeurtenis. “Voor die tijd was dat absoluut niet gebruikelijk”, licht Jolanda van Breen toe. “Beide kerkgenootschappen hielden in die tijd diensten voor zowel mensen van het eigen kerkgenootschap als daarbuiten. In de Hervormde gemeente waren dat de “Open Deur” diensten en in de Gereformeerde kerk de “Gastendiensten. Na goedkeuring van beide kerkenraden besloot men samen verder te gaan onder de naam Ontmoetingsdiensten.”

Speciale viering voor 35 jaar ontmoetingsdiensten NIEUW-VENNEP - Het samenwerken tussen kerken was 35 jaar terug lang niet zo vanzelfsprekend als tegenwoordig. Toch namen de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente van Nieuw-Vennep 35 jaar geleden de stap en de samenwerking is nog steeds een feit. Op 15 februari wordt stilgestaan bij dit jubileum tijdens een feestelijke dienst in de Gereformeerde kerk aan het Dr. van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep.

De Ontmoetingsdiensten zijn er voor iedereen. De gastpredikanten, die speciaal voor deze diensten worden uitgenodigd, houden hier ook bewust rekening mee. Jolanda van Breen: “De predikant zorgt voor een eenvoudige preek om het laagdrempelig te houden. Daarnaast is er altijd muzikale ondersteuning. Dit kan een koor of brassband zijn, een gospelgroep en duo’s en solo- zangers.”

Programma

Speciaal ter ere van het 35-jarig bestaan wordt de Ontmoetingsdienst op 15 februari muzikaal ondersteund door het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor. “Dit koor is een veelgevraagd en gewaardeerd mannenkoor. Zij staan onder leiding van Jan Quintus Zwart. In samenzang met de aanwezigen en organist Ronald IJmker brengen zij een tiental liederen ten gehore.”

Ds. P.W. Dekker uit Velp zal een korte meditatie houden met als thema “God geeft nieuwe kansen”. De dienst begint om 19 uur met vooraf een kwartier samenzang (18.45 uur), ook samen met het koor.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie