Nieuw wijkje ‘t Spieringhof blijkt schot in de roos

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Op de plek waar ooit de hervormde kerk stond en het terrein erachter wil ontwikkelingsmaatschappij Meerschip een kindvriendelijk wijkje van 26 woningen realiseren. De belangstelling ervoor is groot. Niet alleen mogelijk toekomstige kopers gaan met de dikke brochure huiswaarts. Ook veel omwonenden komen kijken en hebben de nodige vragen meegebracht.

Dorpsvereniging keurt woningproject af wegens ‘te massaal’ VIJFHUIZEN - In de grote tent op het bouwterrein in het centrum van Vijfhuizen is het zaterdag een komen en gaan van mensen die hevig geïnteresseerd zijn in het nieuwbouwproject ‘t Spieringhof.

De Vennepse Houria Benlali is erg enthousiast. “Ik woon nu tien jaar in Getsewoud en vind het tijd om naar iets anders te kijken. Het plan ziet er geweldig uit en wat me ook trekt is dat men zegt dat Vijfhuizen een leuk dorp is.” Remco Meerstra kan daarover meepraten. Zoals zoveel jongeren vertrok hij bij gebrek aan een betaalbaar huis noodgedwongen uit het dorp waar hij is opgegroeid. “Ik heb hier een heerlijke jeugd gehad en dat gun ik onze kinderen ook. Nu ik de financiële mogelijkheid daarvoor heb denk ik er ernstig over na om terug te komen. Het is een mooi plan.”

Ter verkenning loopt Hoofddorper Paul Koks door het hoge gras. “Ik ben blij dat ik gekomen ben om met eigen ogen te zien waar ik voor kies. De locatie valt me tegen, want er staan bouwsels op plekken waar nieuwbouw staat getekend”, zegt hij. Meerschip-directeur Cees Smit weet het antwoord. “Het is goed dat iemand ter plekke de situatie in ogenschouw neemt want vanaf een tekening krijg je geen goed beeld. Er staan opstallen die nog weg moeten. Of een verkoopmanifestatie momenteel wel zin heeft? Je kunt wel allemaal op elkaar gaan zitten wachten, maar dan gebeurt er niks. Wij houden niet van doemdenken en gaan voort met het project waarvoor terecht een grote belangstelling bestaat.”

De dorpsvereniging is tegen het plan, zegt voorzitter en tevens omwonende Piet Blom. “Het is te massaal. We hadden liever woningen voor starters en 55-plussers gehad. Graag hadden we willen meepraten over de invulling. De buren hebben in september bij de gemeente bezwaren tegen het huidige plan ingediend, maar wachten nog steeds op antwoord.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie