Ook gehandicaptensport in Huis van de Sport

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het college van B en W gaat onderzoeken wat het kost om het nog te bouwen ‘Huis van de Sport’ geschikt te maken als Regionaal Centrum voor Aangepast Sporten (RCAS). Hierdoor wordt het een gebouw voor alle sporters. Dit is het resultaat van een amendement dat HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water vorige week indiende, toen de raad stemde over de beleidsnota Sport in een beweeglijk perspectief.

Met de nota heeft de gemeenteraad het sportbeleid voor de komende jaren vastgesteld. Het oude sportbeleid dateerde uit 1998. Met het nieuwe sportbeleid wil de gemeente meer inwoners aan het sporten krijgen. Om dit te bereiken worden er nieuwe sportfaciliteiten gebouwd en promotionele activiteiten ontwikkeld.

Zo wordt er dit jaar meegedaan aan de nationale sportweek en gaat de gemeente fors investeren in het ‘Huis van de Sport’, een grote sporthal/zwembadcombinatie ten zuiden van de wijk Floriande. HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens probeert al een tijd de positie van gehandicapten op de politieke agenda te krijgen. “Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is er in de gemeenteraad afgesproken dat iedereen mee moet kunnen doen aan maatschappelijke activiteiten. Sport is er daar één van. Ten eerste omdat sporten gezond is en deelnemen aan sport betekent ook dat je andere mensen ontmoet. Dat geldt zeker voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. En als je zoveel geld uitgeeft aan een sportaccommodatie moet deze ook maximaal gebruikt kunnen worden door sporters met een handicap.”

Steffens bracht haar wens al in oktober naar voren tijdens een debat over de nieuwe sportnota. Toen was het nog niet zeker of haar voorstel op een meerderheid kon rekenen. Ook wethouder Michel Bezuijen was aanvankelijk terughoudend, omdat hij niet kon overzien wat de gevolgen zouden zijn. Steffens gebruikte de afgelopen weken om te lobbyen en een lans te breken voor de gehandicaptensport. Dat heeft een positief resultaat gehad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie