Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg naar Raad van State

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg gaat in beroep bij de Raad van State tegen de bestemmingsplannen Halfweg-West en Sugar City.

De dorpsraad maakt zich grote zorgen over de effecten van de beide bestemmingsplannen zoals die in december door de gemeenteraad van Haarlemmerliede zijn vastgesteld, zo bleek tijdens de onlangs gehouden bestuursvergadering. Volgens de dorpsraad zijn de plannen er snel ‘doorheengejast’ door de eis van Prorail om vóór 1 januari duidelijkheid te geven vanwege de plannen om in Halfweg een NS-station te openen.

Grote bezwaren heeft de dorpsraad tegen de komst van 4.000 vierkante meter supermarkt op Sugar City, hetgeen de positie van de bestaande winkels in het duodorp ernstig zou verzwakken. Zolang nog niets is geregeld over parkeren blijft de dorpsraad ook tegen de bouw van de geplande fiets/voetgangersbrug over de Ringvaart. Dit vanwege verwachte parkeeroverlast in Zwanenburg. Mensen zetten in dat dorp de auto neer en gaan via de brug naar het station, zo vreest men.

Toegespitst op de grote supermarkt stapt volgens voorzitter Paul Kok ook de ondernemersvereniging naar de Raad van State.

Evenals 27 andere personen en organisaties heeft de dorpsraad vorig jaar haar zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan ingediend doch deze werd niet gehonoreerd. Reden om het nu hogerop te zoeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie