tegen geld inzamelende oplichters

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Piet Bouwhuis, voorzitter van de afdeling Badhoevedorp/Lijnden van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen kan er niet over uit dat mensen brutaalweg gaan collecteren. “Natuurlijk is het zo dat ook wij straks in het nieuwe dorpshuis zitten. Als het voor ons betaalbaar is tenminste, want het multifunctioneel karakter zou wel eens voelbaar kunnen doorwerken in de huurprijs. Maar om daar nu al een voorschot op nemen en voor dat doel gaan collecteren is pure zwendel”, stelt hij. “De ANBO heeft zeker behoefte aan menskracht, maar niet aan zulke mensen.”

BADHOEVEDORP - “Er zijn mensen die het niet zo nauw nemen en met allerlei smoezen langs de deur collecteren voor de ANBO. Het zijn bedriegers waar we totaal geen behoefte aan hebben. Wij adviseren in voorkomende gevallen direct de te politie bellen.”

De ANBO is geen ouderenbond in de zin van ‘oud zijn’ maar een vereniging van en voor senioren ter invulling van de, bij die leeftijd passende behoeften en belangen. Elke 55-plusser kan lid worden van de ANBO die in Badhoevedorp de enige senioren-organisatie is. “Ook wij merken dat het geld duur wordt en moeten de tering naar de nering zetten”, weet Bouwhuis. “Om die reden verschijnt ons clubblad voortaan niet meer eens per maand, maar komt het eenmaal in de twee maanden uit. Maar wij blijven de plaatselijke activiteiten stimuleren en op niveau houden. Wie daaraan een bijdrage kan leveren, in welke vorm dan ook, nodigen wij van harte uit contact met ons op te nemen.” Voor meer informatie: (020) 659 51 40.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie