t Zondagvoetbal

DIOS - DSOV 1-3 (1-1)

1-0 Sander Lankester, 1-1 en 1-2 Bianco Carolina, 1-3 Remco Meerstra

Gele kaart: Ricardo Stokman (DSOV)

“We hebben een goede voorbereiding gedraaid, met overwinningen tegen derdeklassers,” vertelde Rick van IJzendoorn voor de wedstrijd. “Helaas zijn er nog geblesseerden maar ik hoop dat we vandaag de goede lijn kunnen doortrekken.” In de zesde minuut verscheen Bianco Carolina op aangeven van Kasper Faas voor Gert-Jan de Boer die met de voet kon redden. Uit de tegenaanval scoorde Sander Lankester uit een voorzet van Jordy Hillenaar 1-0. “DSOV, niet de koppies laten hangen, de eerste twee kansen waren voor ons,” riep Stephan Spruijt zijn spelers toe. In de 20e minuut werd een overtreding op Bunyamin Güngor bestraft op met een vrije trap op achttien meter van het doel. Loepzuiver streepte Bianco Carolina de bal in de kruising: 1-1. Vijf minuten later mocht Davy Schniedewind namens DIOS vanaf dezelfde afstand uithalen. Schniedewind had pech: de bal teisterde de onderkant van de lat. Tien minuten na rust was Frank Stoop dicht bij 2-1, na een corner dook de aanvoerder bij de tweede paal op, zijn inzet ging naast. In de 70e minuut werd het 1-2. Bunyamin Güngor werd onderuit geschoffeld door Niels Griekspoor, Bianco Carolina nam plaats achter de bal. Gert-Jan de Boer zag er niet helemaal vlekkeloos uit bij de doeltreffende vrije trap. In de 80e minuut besliste Remco Meerstra de wedstrijd na een verlengde corner. Zo werd het 1-3 en dankzij de nederlaag van Spaarnwoude bij RCH wordt het misschien toch weer spannend in de strijd om de eerste plaats.