Foto van zolder krijgt na zestien jaar toch een naam

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

“Dit is dus een foto van ons. We denken dat deze foto rond 1993 is gemaakt. We hebben al sinds jaar en dag met Pasen een paas/picknick /speurtocht met de familie. De foto is gemaakt bij de picknick in het bos van Vreeland of dat van Hoog Soeren. We kenden elkaar toen anderhalf jaar. We hebben goede herinneringen aan die tijd. Het was een tijd waarin nog alles mogelijk was in het leven. Als we ons zelf zo zien dan zijn we daar nog zo jong er is zoveel gebeurd in de tussentijd. Maar tegelijkertijd is het als of het gisteren was.

Jan Willem en Eveline blij met ‘verstild moment’ uit het verleden ONSTWEDDE/BLOEMENDAAL - De vraag ‘wie zijn dit’ bij de foto die we vorige week op pagina 5 plaatsten is beantwoord. Het zijn Jan Willem en Eveline (toen nog Van Erp) Ruysenaars. Na een aantal bijna goede reacties (zoals Ruijssenaar en Ruijsenaars) kwam het verlossende antwoord van Jan Willem en Eveline zelf. Zij werden onder andere door een vriend uit Curaçao getipt dat ze in de HC stonden, waarna zij bijgaande reactie naar de redactie stuurden.

De foto is een paar jaar later, denken we, door de moeder van Jan Willem afgedrukt voor ons huwelijk. Zij werkte toen in Hoofddorp en heeft deze foto met nog een aantal anderen afgedrukt op verzoek van de ceremoniemeester. Samen met een aantal andere foto’s is deze gebruikt als achtergrond voor een klok die we van dierbare vrienden kregen. De precieze toedracht kunnen we haar helaas zelf niet meer vragen, want ze overleed in 2003. Waarschijnlijk was deze foto dus bij de HEMA zoekgeraakt. Het was overigens een fantastisch huwelijk waar we nog steeds met een heel blij gevoel aan terugdenken. Ten tijde van de foto woonden we in Haarlem, nu wonen we in Bloemendaal. We hebben een zoon van zes. Hij vindt het heel leuk dat we in de krant staan, al begrijpt hij niet echt waarom.

Heel mooi om op deze manier weer herinnerd te worden aan de beginperiode van onze relatie en ook aan onze huwelijksdag. We vinden het bijzonder sympathiek dat de foto’s niet weggegooid zijn. We hebben er ook over gedacht om bij wijze van grap een brief te schrijven over het feit dat dit een kiekje was van een geheime romance die nu postuum ontdekt werd door de publicatie in de krant. De waarheid is saaier, maar mooier. We zijn nu 18 jaar bij elkaar en nog steeds erg gelukkig samen en met onze mooie zoon natuurlijk. Hartelijk dank familie van Zelm , voor deze bijzondere blik in ons verleden. We sturen ook nog even een recente foto mee. Zoek de verschillen……” Is getekend: Jan Willem Ruysenaars en Eveline Ruysenaars - van Erp.

De familie Van Zelm is inmiddels geïnformeerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie